Aantal rituele besnijdenissen neemt aanzienlijk toe: u betaalt de rekening!

Het aantal rituele joodse en islamitische besnijdenissen in ons land is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk toegenomen. De ziekteverzekering (Riziv) kwam vorig jaar tussenbeide voor 25.286 besnijdenissen, goed voor een totale kost van 2,476 miljoen euro. In 2006 kwam het Riziv voor 19.853 ingrepen tussen. Geld dat van u en ons kwam dus. Dat geeft een toename van 21% tegenover de 25.286 ingrepen in 2011.

De afgelopen 25 jaar zou één op de drie jongens geboren in België besneden zijn. Er zijn evenwel geen statistieken over de reden van besnijdenis: medische, religieuze of persoonlijke reden. Uit een bevraging van Le Soir bij verschillende Waalse en Brusselse ziekenhuizen blijkt dat 80 tot 90 procent van de ingrepen omwille van religieuze of culturele redenen gebeurt. Zowel de joodse als de islamitische gemeenschap doet op deze manier anno 2012 nog steeds aan religieuze verminking puur om religieuze redenen.

Het Ministerie van Volksgezondheid benadrukt hierbij dat de omstandigheden waarin de ingreep uitgevoerd wordt, het belangrijkst zijn. De artsen echter herinneren eraan dat het “niet om een noodzakelijke ingreep” gaat en dat “geen enkele chirurgische ingreep ongevaarlijk is”. De vraag stelt zich of een medische ingreep om louter religieuze redenen zomaar ten laste van de sociale zekerheid moet zijn. Poco’s zullen argumenteren van wel omdat anders het risico bestaat op huis-, tuin-, en keukengeknutsel, wat de gezondheid van het kind niet ten goede zou komen.

11 comments

 1. Pijnloos Veys? Hebben ze jou verdoofd of zo toen ze je besneden of ben je stiekem een SM’er? Die kleine op volgende filmpje lijkt het blijkbaar toch niet zo heel leuk te vinden aan zijn geschreeuw te horen. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eh–hxR45lk#t=163s Maar dat zelfs nog terzijde, eveneens wie nu de rekening betaald. Wat ik persoonlijk wansmakelijker en schandaliger vind is het feit dat het in die middens blijkbaar bon ton is dat men de wonde (yep, dat dus…) met de mond (!!!) bewerkt tot het bloeden stopt. Hoe noemen ze volwassen mensen die kinderen een pijpbeurt geven? Juist ja.
  Mooie vrienden heb je Veyske! Maar ja, sommigen zouden voor een stem zelfs hun eigen moeder verkopen.

 2. Toch ongelooflijk hoe Tanguy Veys het direct opneemt voor zijn Zionistische vrienden.

 3. Apart dat zelfs het geven van feitelijke, correcte informatie al leidt tot het ‘uitgescholden’ worden voor “filosemietische (sic) Pro-Zionistische pion bij uitstek”.
  Tanguy Veys’ informatie past natuurlijk niet in het plaatje van sommigen op deze webstek, die alles wat ‘de Jood’ in een slecht daglicht kan stellen, op tendentieuze wijze uitvergroten. Ook desinformatie hoort daar blijkbaar bij. Daar bestaat een term voor.

 4. Alweer een mooi staaltje van desinformatie van de anonieme redacteurs van Rechts Actueel, maar gelet op het onderwerp hoeft dit geen verbazing… Voor wie wel belang hecht aan juiste en correcte informatie: Joodse besnijdenissen gebeuren steeds 8 dagen na de geboorte, in een synagoge door een erkend en opgeleid joodse chirurg. De kosten zijn steeds 100% ten laste van de familie en worden niet betaald door het RIZIV. De algemene gemeenschap wordt dus nooit ofte nimmer gevraagd de kosten hiervan te dragen. Besnijdenis bij een zeer jong kind doet trouwens amper pijn (ter info, bij de verplichte vaccinaties doet dat veel meer pijn, afgaand op het gehuil bij kinderen) en heeft tevens verschillende hygiënische voordelen.

  1. De propaganda van DE filosemietische Pro-Zionistische pion bij uitstek binnen het VB is weeral actie ! Denkt hij zo stemmen binnen te hengelen van kiezers uit het Joodse bevolkingssegment op 14 oct ?

   1. Is pleiten voor correcte informatie in de schrijfsels op Rechts Actueel, van bovendien betaalde VB-personeelsleden die dit tijdens hun uren neerpennen, nu ook al voldoende om van de zoveelste anonieme held de stempel van “filosemietische Pro-Zionistische pion” te krijgen?
    Wel, dan ben ik trots om filosemietische Pro-Zionistische pion te zijn !

    1. Ik stel trouwens vast, dat ondanks het feit dat duidelijk is dat het artikel (bewust) verkeerde infornatie brengt, de redactie van Rechts Actueel zijn artikel niet corrigeert en zelfs de foutieve illustratie laat on line staan. Enige journalistieke deontologie is aan de redactie van Rechts Actueel duidelijk niet besteed…

     NVDR: Volgens uw stelling gebeurt elke Joodse besnijdenis in een synagoge. Wij zijn minder goed thuis in de Joodse wereld, dus kan u ons volgende vragen beantwoorden: 1/ laat een Jood die niet gelovig of othodox is zijn kind dan niet besnijden? Wij denken, doorgaans, van wel. 2/ Gebeurt dit dan ook in een synagoge? Dit lijkt ons eerder onwaarschijnlijk. 3/ Zou het dan toch niet kunnen dat sommige van deze besnijdenissen in een hospitaal gebeuren? Het artikel in de reguliere media, waarop wij ons baseerden, meldt alleszins niet, dat geen enkele Joodse besnijdenis wordt terugbetaald, maar meldt wel dat de meeste besnijdenissen die terugbetaald worden gebeuren om ‘culturele of religieuze redenen’. Zowel de Joodse als de islamitische praktijk lijkt ons daar perfect onder te vallen. Als er dus al één element van bewuste informatie zou zijn, dan lijkt het ons uw opmerkelijke stelling dat de kwestie…pijnloos is.

     1. Mijn huisdokter heeft ooit gezegd, naar aanleiding van een geval in de familie, dat het nauwelijks pijn doet. SEMIETEN zijn afstammelingen van Sem, las ik ooit, en dat zijn zowel Arabieren, als Joden. De informatie door Tangy Veys is mij reeds 60 jaar bekend. De uitzonderingen bevestigen nogmaals de regel.Het geven van correcte informatie betekent nog geen stellingname pro of contra Arabieren of Joden. Het algemeen gebruik van de jongensbesnijdenis, vond zijn oorsprong in het bevorderen van de voortplanting. Op die manier waren alle gevallen met een te nauwe voorhuid uitgesloten. Wat die “pijpbeurt” betreft, daar heb ik nog nooit van gehoord, ken ook de bron niet, en is alleen maar te verwerpen. Van de meisjesbesnijdenis is algemeen geweten, dat zulks veelvuldig in minder gunstige omstandigheden gebeurt. De betekenis is louter religieus van oorsprong: Afkomstig uit de sharia en niet uit de koran.

      1. De bron? Ik heb je een youtube video van het walgelijke gedoe gegeven… verder kan je hier meer uitleg krijgen: http://en.wikipedia.org/wiki/Brit_milah#Suction.2C_metzitzah_technique
       En ik heb er toch nog altijd zwaar mijn bedenkingen bij dat het volstrekt pijnloos is. Dat men de gebeurtenis later niet meer herinnert, wil daarom nog niet zeggen dat het op dat moment geen traumatische en pijnlijke gebeurtenis kan zijn.

 5. Moeten wij daarvoor belasting betalen ? Het zelf doen met een patattenschiller of potloodslijper ware toch beduidenD beterkoop voor het RIZIV budget in deze tijden van noodzakelijke besparingen. Het RIZIV draagt toch ook niet bij voor Christelijke rituelen zoals Doopsel, Eerste Communie, Vormsel ??? “Discriminatie op basis van religieuze overtuiging” ????????

Comments are closed.