Docufilm klaar over de Londense rellen vorige zomer, rechter verbiedt uitzending ervan zolang Olympische Spelen bezig zijn

De BBC heeft een tweedelige docufilm klaar over de rellen in Londen een jaar geleden. (lees hier meer) De BBC had graag deze twee delen uitgezonden op 16 en 18 augustus, rond de datum van de verjaardag van de trieste feiten. Er werd hen echter via juridische weg een verbod opgelegd om de docufilm op deze twee data uit te zenden. De BBC moest wachten tot na de Olympische Spelen, die in Londen plaats vinden.

Het is duidelijk dat de machthebbers in Londen niet wensen geconfronteerd te worden met de beelden die hun multicul-droom in duigen hebben doen vallen. Officieel werd de docufilm verplicht uitgesteld omdat er nog een proces lopende was tegen 8 ‘jongeren’ die verdacht werden van moord, tijdens de beruchte rellen vorige zomer. Nu het proces achter de rug is, mag de BBC toch de docufilm uitzenden en zal dit doen op 13 en 20 augustus.

Alsof dit nog niet belachelijk genoeg is, werden andere media in Engeland eveneens verboden (!) om over het uitstel van de docufilm te communiceren. Alles mocht pas na de afloop van de Olympische Spelen bekend raken. Mispoes dus. De Engelse media pakt nu al uit met dit bericht. Dat het Engelse Gerecht wilde wachten tot na het proces van die 8 ‘jongeren’ is overigens veelzeggend. Verwachtte men misschien nieuwe rellen met andere ‘jongeren’? Gelukkig dat men het racisme wél durft aan te pakken tijdens de Olympische spelen!

One comment

  1. Op 11 augustus 2012 is het net 1 jaar geleden dat de 68-jarige Richard Mannington aan zijn verwondingen overleed, opgelopen op 8 augustus 2008 in de wijk Ealing. Omdat hij een brand wou blussen die de relschoppers eerder hadden aangestoken, werd hij door deze kansloze, gediscrimineerde jongeren zeer hard toegetakeld met dus de dood tot gevolg.

Comments are closed.