Kroatië herdenkt bevrijding van Knin door ‘operatie storm’

De Kroaten en hun vele nationalistische vrienden in gans Europa denken dezer dagen terug aan ‘Operatie Storm’, de succesvolle operatie waarmee  Kroatië in 1995 een groot stuk grondgebied heroverde op de Servische socialisten die het gebied eerst bezet en etnisch gezuiverd hadden.  Op de beelden zie je authentieke gevechten en uiteindelijk het hijsen van de vlag van de vrijheid boven Knin door de grote staatsman Tudjman.  De linkse collaborateurs, die 50 jaar lang de rode dictaturen gesteund en bewonderd hebben, mogen janken zoveel ze willen: de rechtse nationalisten zijn terecht trots op hun steun met raad en daad aan Kroatië tijdens de vrijheidsoorlog, want die zaak was rechtvaardig.  Net zoals vandaag de zaak van de Serviërs in grote delen van Kosovo rechtvaardig is.  

Voor de achtergrond en de details van ‘operatie storm’ lees je deze artikels:

http://reactnieuws.net/2011/08/02/de-kroatische-onafhankelijkheidsoorlog-1991-1995-deel-1-naar-de-onafhankelijkheid/

http://reactnieuws.net/2011/08/03/de-kroatische-onafhankelijkheidsoorlog-1991-1995-deel-2-de-slag-om-vukovar/

http://reactnieuws.net/2011/08/04/de-kroatische-onafhankelijkheidsoorlog-1991-1995-deel-3-en-slot-tegenaanval-en-bevrijding-van-knin/

 

2 comments

  1. Oorlogen komen in de geschiedenis steeds terug. De oorzaken zijn bijna altijd onrechtvaardigheid.Maar niet zelden heeft het onrecht te maken met cultuur, waarin godsdienst, taal, handel… te maken heeft. Met een woord “hebzucht”.

  2. Dit zal hier ook nog gebeuren, ik hoop dat ik dit nog mag mee maken , Leve Vlaanderen

Comments are closed.