Eergisteren nacht was het onrustig in Vilvoorde. Het gekende (maar doorgaans ontkende) verhaaltje: politiepatrouille ziet gekleurd verdacht figuur; verdacht figuur wordt gevraag naar zijn identiteit; verdacht figuur houdt liever identiteit voor zichzelf en doet moeilijk; politiepatrouille roept verstering; rellen tussen vreemdelingen en politie breken uit. Dit is de korte versie van datgeen wat je vermoedelijk zelf al had vernomen, zij het beperkt, in de media. De zes verdachten die werden aangehouden werden ondertussen opnieuw vrijgelaten en de Vilvoordse burgemeester is nu boos. De enige reden van zijn boosheid: de verkiezingen in oktober.

Marc Van Asch (CD&V) vindt het “een echte schande dat de Franstalige onderzoeksrechter hen heeft vrijgelaten zonder voorwaarden te stellen” en nog: “Bovendien is het onbegrijpelijk dat daders die op heterdaad betrapt werden terwijl ze auto’s vernielden en anderen die benzine bij zich hadden om molotovcocktails te maken, zo maar vrijkomen. Ik stel vast dat de Nederlandstalige sectie wel een aanhouding had gevraagd, maar niet aan Franstalige kant.” U merkt het, zijn woede is niet van de poes!

Echter, de burgemeester is zélf de grote verantwoordelijke voor het feit dat het in Vilvoorde zo ver is kunnen komen. Graag citeren we Filip De Man, Vilvoordenaar en Volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Belang: “Dergelijke toestanden zijn het gevolg van de toestroom van allochtonen vanuit het demografisch exploderend Brussel, die bovendien aangezwengeld wordt door het ‘onthaalbeleid’ van CD&V, N-VA, VLD en SP.a. De Vilvoordse meerderheid voert onmiskenbaar een beleid dat een aanzuigeffect heeft: een zeer vrijgevig OCMW (onder leiding van de socialist Bonte die er zijn stemmen koopt), een gemeentelijke tolkendienst, de verkoop van sociale woningen aan allochtonen, de bouwvergunning voor de megamoskee, 100.000 € subsidie voor ritueel slachten, gesubsidieerde halal-etentjes, enzovoort.”

Of we Filip De Man zijn woorden blindelings moeten geloven? Bij twijfel rijdt u misschien best even zelf naar deze Vlaams-Brabantse stad en kan u zelf even de verrijking van onze Noord-Afrikaanse en Aziatische vrienden gaan opsnuiven. Het is niet zonder reden dat De Man stelt dat “Indien er na 14 oktober geen ander beleid komt, wordt Vilvoorde de facto op termijn de twintigste gemeente van de Brusselse Gewest.” Multicultuur… niet echt een zege voor de samenleving!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Rellen in Vilvoorde: burgemeester is boos terwijl hij zelf grote verantwoordelijke is…”

 1. Ik woon in Singapore. 30% van de bevolking is hier Muslim, 25% van de bevolking zijn arme gastarbeiders (Indiers, Pakistani, Bangladeshi,…) en hier zijn nooit rellen, zelden diefstal of criminaliteit. Waarom? Misdadigers worden hier gepakt en op een rechtvaardige manier zwaar gestraft + dit wordt goed bekendgemaakt in de krant, zodat iedereen het weet. Voor de rest heb je hier evenveel of in feite meer vrijheid dan in Belgie, want je kan hier overal ‘s nachts rondlopen zonder je zorgen te maken dat je in een verkeerde buurt komt.

 2. Wij worden hier gekonfronteerd met de gevolgen van een jarenlange bewust gevoerde verrottingsstrategie, waarbij alles wat vreemd, illegaal, krimineel, korrupt, dekadent en parasitair is, door de linkse en loge mafia’s wordt aangewend als wapen tegen de autochtonen, en dit met behulp van de kollaborateurs en nuttige idioten in de demokratische partijen.Het uiteindelijke doel is een sovjetachtige logedictatuur en dito terreurregime. De reaktie van de burgemeester van Vilvoorde getuigt dan ook van een tergende valsheid cfr de tsevenmentaliteit. Wat wij hier in Vilvoorde zien is nog maar een flauw begin wat er ons te wachten staat. De tijd is niet meer veraf dat wij op een blauwe maandag zullen wakker worden in de hel, en zullen moeten gaan lopen , de benen van onder het lijf, zoals in 1960 de kolonialen uit Congo. Maar waar naar toe..!!!
  De splitsing van het gerechtelijk arrondissement verandert niets aan de bestaande toestand, in tegendeel de mogelijkheid om gemakkelijker de franstalige procedures te kiezen werd uitgebreid tot gans Vlaanderen, met dank aan de verraders in de regering en groen. Wij evolueren naar een toestand dat een groot aantal kriminelen de franstalige procedure zal kiezen, en de laksheid, partijdigheid en selektiviteit van de franstalige rechtbanken kennende, zeker als het slachtoffer een “sale flamin” is, zal deze toestand leiden tot een totale straffeloosheid voor de franstalige daders in Vlaanderen, dat eens te meer het slagveld van europa zal blijven.Hoelang gaat het klootjsesvolk hiervoor nog blijven stemmen.?

 3. Franse kant en nederlandse kant? is de politie en justitie zelfs gescheiden in nederlandstalig kamp en franstalig kamp? WOW! wat een discriminatie/rasistme in het overheids orgaan zelf! En er wordt natuurlijk niks aan gedaan om dat te veranderen :(

 4. Ghis. Notelaers

  En…wie heeft hier mee voor gezorgd bij de splitsing van BHV, was dat niet de CVP, sorry CD&V?

 5. Freddy Van der Linden (vrank én vrij !)

  Ik geef mijn stem altijd aan een V partij ( in mijn geval de V van “vermaledijde”
  Dit zal niet anders zijn op 14 okt. e k. Aan die andere “V partij” om mijn stem niet te laten verloren gaan !

 6. Het cordon rond het ‘oh zo gevaarlijke’ Vlaams Belang heeft de traditionele politiek (incl N-VA) uit opportunistische overwegingen blind gemaakt voor de reële problemen die eerstgenoemde partij op de politieke agenda heeft gezet en waarvoor ze uiteindelijk – als drogreden welliswaar – in het isolement geduwd zijn geworden! Wat is het meest misdadig: de zaken aankaarten zoals ze zijn? Of zich, als de traditionele partijen (incl N-VA), zo focussen op de boodschapper zonder eens stil te staan bij de misdaden van hun eigen beleid?

 7. Wilfried Meerval

  Hoe zou Slassi zoiets oplossen?

Trending

%d