Ooit al gehoord van Bart Vanmarcke? Hoogstwaarschijnlijk niet. Hij is dan ook ‘maar’ gemeenteraadslid voor de Open-VLD in de Kempische gemeente Mol, in het Noorden van Antwerpen. De jonge advocaat was vorige week een kleinigheidje gaan drinken in de Molse uitgaansbuurt. Nadien was hij naar eigen zeggen “ooggetuige” van het feit dat zijn vriend een derde persoon zo hard toetakelde dat hij afgelopen dinsdag aan zijn verwondingen overleed. Tot zover de objectieve feiten. Maar wat een verschil in de media sinds het bekend werd dat het gemeenteraadslid betrokken partij was.

We gaan er geen doekjes om winden, maar moest Bart Vanmarcke een gemeenteraadslid geweest zijn van het Vlaams Belang of van de N-VA, de wereld zou het geweten hebben. De achtergrond van de man zou tot op het bot uitgespit worden, zijn familiebanden onderzocht en foto’s van de woonplaats van Vanmarcke zouden paginagroot in alle kranten staan. Nu stellen we vast dat slechts enkele kranten een klein artikeltje in de zijkolom van hun donderdageditie plaatsten. Enkel in GVA-Kempen besteedt de redactie er een driekwart-pagina aan.

Herinner u de operazanger enkele maanden geleden die zijn vriend vermoord had. Met veel moeite kwamen de media te weten dat de man sympathie had voor de standpunten van het Vlaams Belang, hij was geeneens lid of mandataris, maar het werd wel telkens vermeld. Herinner u de nazi-onthaalmoeder uit Hoboken. Haar man (niet zijzelf) was lid van het Vlaams Belang en had een voorliefde voor de jaren ’33-’45. De vrouw werd dagenlang gevolgd door allerhande media, de man werd uit de partij gezet, haar erkenning bij Kind&Gezin werd ingetrokken en zo meer. Een ware lynchpartij met andere woorden.

En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Maar deze knaap, 26 jaar oud, is Open-VLD gemeenteraadslid.  Hij kon naar eigen zeggen de ziekenwagen niet bellen omdat de batterij van zijn gsm plat zou geweest zijn. Die van zijn vriend was blijkbaar toevallig ook plat? Maar leest of hoort en ziet u deze man op elk mediakanaal dat België rijk is? Wij alvast niet. Geen Terzake-uitzending gewijd aan deze zaak, geen urenlange analyses over ‘s mans  leven, geen kleineringen van het mogelijke slechte werk dat hij deed in de Molse gemeenteraad, geen ontslag bij de Open-VLD, integendeel. Hun reactie was: “Wij blijven deze man steunen”…

U ziet het, de ene partij is de andere niet en zoals u weet hanteert men in de ‘Vlaamse’, zeg maar Belgische, media twee maten en twee gewichten. En voor diegenen die het dus nog niet wisten: de Open-VLD heeft een ‘speciaal man’ in zijn rangen die in bescherming genomen wordt. Als ze ooit nog eens beginnen over een gelijkaardig feit van een Vlaams Belanger of N-VA’er, dan heeft u een stok achter de deur.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Open-VLD’er en vriend laten slachtoffer vechtpartij voor dood achter: waar zitten de verontwaardigde media?”

 1. wie is de verdachte dan, het gaat wel om moord hier he, hoe kan je nu getuigen zijn als je rake klappen krijgt, ik snap het niet, bart en zijn kennis hebben chris lemmens vermoord en er word niemand beschuldigd ofwat??

 2. lizette bastanie

  als het mijn ( kennis ) was dan zou ik alle moeite van de wereld doen om hem daar weg te halen voor het tot een gevecht kwam, ik vind alle omstaanders laf !!!!

 3. ….”In totale ontreddering besloten we het slachtoffer zelf richting ziekenhuis, dienst spoedgevallen, te dragen. Halverwege reed een ziekenwagen ons tegemoet, die zich verder over het slachtoffer ontfermde.” …..met 2 gsm’s en evenveel platte batterijen is het toch een sterk kunstje dat die ambulance hen zomaar tegemoet reed….. ;-)

 4. VLD’ers hebben de nodige connecties in de pers om zaken uit de pers te houden. Willen ze daarentegen dat er iets in de pers komt, dan zal het erin komen.

 5. Reactie van Van Marcke zelf:
  Vorige week vond in de nacht van woensdag op donderdag een ernstig gevecht plaats in de Corbiestraat te Mol. Een Balense man werd hierbij zeer zwaar verwond en is vandaag aan deze kwetsuren overleden. Het vreselijk leed dat uit deze vechtpartij voortgekomen is, raakt me diep. Mijn medeleven gaat dan ook uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer.

  Zelf was ik aanwezig op de plaats van de feiten, alwaar het voor mij onbekende slachtoffer een andere aanwezige, een kennis van mij, meermaals lastig viel, eerst verbaal, erna fysiek. Deze verdedigde zichzelf. Voor ik het goed en wel besefte was ik getuige van een ernstige vechtpartij tussen het slachtoffer en de andere aanwezige.

  Mijn eerste reactie was er één van ongeloof: ik stond als aan de grond genageld. In tweede instantie kon ik mezelf wat herpakken en riep de twee toe in de hoop dat dit een einde zou stellen aan het gevecht.

  Een vijf a tien seconden later was het gevecht voorbij. Het slachtoffer lag roerloos op de grond en mijn kennis riep me in paniek dat er iets zeer ernstigs aan de hand was. Ik greep mijn GSM, doch kon de nooddiensten niet bellen: de batterij was plat. Mijn kennis bleek met hetzelfde probleem te kampen. In totale ontreddering besloten we het slachtoffer zelf richting ziekenhuis, dienst spoedgevallen, te dragen. Halverwege reed een ziekenwagen ons tegemoet, die zich verder over het slachtoffer ontfermde. Enkele minuten later arriveerden ook de politiediensten, waaraan ik mijn volledige medewerking verleende.

  Ik ben nog steeds in shock van wat er zich die nacht heeft afgespeeld. Hoewel ook objectieve getuigen bevestigen dat ik geenszins deelnam aan het gevecht, voel ik me enorm betrokken bij de gevolgen ervan. Als jeugdraadvoorzitter was ik destijds mede-organisator van de campagne ‘Vechten is voor Slechten’. Dit kan niet zijn wat we toen beoogden…

  1. Als ik het goed begrijp zijn Bart en zijn vriend het slachtoffer in deze zaak? Ze verdedigden zich enkel en toevallig waren hun beider gsm’s onbruikbaar? Een advocaat kan m.i. betere excuses verzinnen dan dat. Dat hij nog eens probeert.

Trending

%d bloggers liken dit: