Onlangs werden in België de zogenaamde ‘sociale verkiezingen’ gehouden in de bedrijven.  Een schertsvertoning, want de werknemers mogen enkel kiezen tussen ABVV, ACV en ACLVB;  vrije vakbonden worden uitgesloten door een monopoliewet.  Die ondemocratische situatie is uniek in Europa.

De Vlaamse Solidaire Vakbond VSV trok dus als onderdeel van de erkende Britse vakbond Solidarity met twee Vlaamse werknemers naar de Arbeidsrechtbank om écht vrije sociale verkiezingen te eisen.  De Belgische staat en de drie vakbonden reageerden als door een wesp gestoken en stuurden een hele batterij advocaten naar de rechtbank – deels dus betaald met uw belastinggeld.

In twee recente vonnissen wijzen de Arbeidsrechtbanken van Gent en Brugge de vraag van de Vlaamse werknemers af.  Er worden diverse procedure-argumenten gebruikt.  Er wordt de werknemers en de VSV verweten dat ze de antidiscriminatiewet inroepen, die niet van toepassing zou zijn – terwijl die wet nota bene op vraag van het ACV na een arrest van het Grondwettelijk Hof uitdrukkelijk discriminatie op basis van syndicale overtuiging verbiedt.  Er wordt ook beweerd dat de rechter de discriminatie niet kan vaststellen omdat de sociale verkiezingen al voorbij zijn – terwijl een daad van discriminatie wel degelijk ook kan vastgesteld worden nadat het feit gebeurd is.

Nog krasser is echter dat beide rechters de Vlaamse werknemers en VSV-STU veroordelen wegens zogenaamd ‘tergend en roekeloos geding’ tot een boete van twee maal 2500 euro, dus 5000 euro in totaal.  Dat is in België erg zeldzaam, en wordt vrijwel nooit uitgesproken.  De bedoeling van de twee Arbeidsrechters is dus duidelijk, en dat met de volle steun van de Belgische staat en de drie monopoliebonden: de Vlaamse werknemers en VSV-STU intimideren, om hen ertoe te brengen deze principezaak stop te zetten en niet in beroep te gaan.

Het bestuur van de VSV zal zich over de situatie beraden, want deze intimidatieboete stelt VSV voor een ernstig probleem: de VSV werkt volledig met giften en vrijwillige bijdragen – in tegenstelling tot de schatrijke holdings ACV, ABVV en ACLVB die elk jaar 200 miljoen euro belastinggeld ‘administratiekost’ ontvangen alleen maar om doorgeefluik voor werkloosheidsgeld te spelen….

Opkomen voor echte vrije sociale verkiezingen, en zich daarvoor tot de rechter wenden, is in België dus ‘tergend en roekeloos’.  Dat weten we dan ook alweer.  Hoe dan ook zal de VSV-STU de Vlaamsnationale strijd tegen het oubollige monopolie van de belgicistische vakbonden onverminderd verderzetten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “VSV-STU veroordeeld tot monsterboete van 5000 euro: vrije sociale verkiezingen vragen in België is ‘tergend en roekeloos’”

 1. Wat iedereen vergeet is dat de verzuilde vakbonden steeds een rechtsgeldigheid procedure hebben afgewezen om zo niet in de problemen te komen bij bv.stakingen met geweld of blokkades,,nu schreewen ze moord en brand omdat hun monopolie in “gevaar” komt , als iedereen hen de rug toekeert is het gedaan, maar ja Vlamingen zijn nu eenmaal een knechtenvolk

 2. Het voormelde vonnis ligt volledig in de lijn der verwachtingen.Hierbij dient men te weten dat de belgische staat, een kunstmatige konstruktie van de franstalige loge mafia’s, van bij de start krimineel, korrupt , dekadent en parasitair was. Het fundament was een diepgeworteld anti-vlaams
  racisme, gepaard gaande met een schurftig parasitisme op” les sales flamins”. Sinds de 8 jaar durende paarse pest onder aanvoering van het blauwe konijn, zijn alle sleutelposten in handen van de linkse en loge mafia’s. Er werden bovendien een ganse reeks strenge wetten gemaakt, die dan wel selektief worden toegepast door de nomenklatura binnen het apparaat. Hiervoor werd door de adepten van de gelijkheid en het vrij onderzoek, een nieuw begrip ingevoerd :”situationele ethiek”, een synoniem voor een provocerende en tergende partijdigheid en selektiviteit. Hierbij kijkt in eerste instantie naar de dader en het slachtoffer, en dus niet naar de feiten zelf, en naargelang het al of niet past in het linkse- of logekraam kan het of niet. De media, onder kontrole van de linkse en loge mafia’s, zitten mee in de slag, ze zijn bevolkt door een zootje gepatenteerde leugenaars en bedriegers. Hun voornaamste opdracht is het bevechten van al wat vlaams is.
  De werkelikheid dwingt echter te zeggen dat dit alles slechts mogelijk is, omdat er in Vlaanderen een klootjesvolk is dat daarvoor stemt en blijft stemmen.

 3. En Belgique, la justice est politisée. On ne peut pas avoir confiance dans les institutions. Les syndicats du système (FGTB, CSC et Syndicat libéral) vivent sur le dos des chômeurs. Pour un Wallon, il est quasiment impossible dans les faits de ne pas être syndiqué. Quant aux emplois au sein de l’administration, ils sont distribués par les partis. Au sein des universités, c’est la même chose : les enseignants sont nommés par rapport à des appartenances politiques et maçonniques.

 4. De zogenaamde “democratie” in dit verrotte land, wordt op ontelbare vlakken en keren met de (vuile) voeten plat getrapt. Het “establishment”, dat aan niets anders dan zichzelf denkt, zal er altijd alles aan doen, om wat ook maar één mm de kop uitsteekt boven het door hen vastgestelde maaiveld, onmiddellijk te onthoofden.

 5. Ratteke Maurice

  Ik vraag me dikwijls af wanneer de echte Vlaming eens gaat wakker worden en op tafel gaat slaan ??? De rest die hier leven zijn profiteurs en racisten die het opnemen Tegen eigen volk

 6. Van Wonterghem

  Het is een schande dat er geen andere vakbonden kunnen in Belgiê. Nu is men bijna verplicht om bij een van die zuilen te gaan terwijl ik van deze 3 zuilen echt niets wil.Ik zou verder gaan het is alleen jammer van het geld dat zo weer eens over de balk moet gegooid worden om je recht te behalen.

 7. Hoe vaak moet het eigenlijk nog worden herhaald? België is geen democratie, is het nooit geweest en zal het ook nooit zijn. Eenvoudigweg omdat “democratie” buiten de geest van ideologen en vierderangs filosofen van de categorie “volksbedriegers” NIET bestaat. België is een partitocratie en de partitikratie is een vorm van dwingelandij.

Trending

%d