EU-graaicultuur: Dehaene vlucht weg van camera

In de zomer zendt de VRT reportages uit van anderen, en dat is vaak boeiender dan wat SP.a-TV er doorheen het jaar zelf van bakt.  Gisteren kwam een verbijsterende RTBF-reportage aan bod over de graaicultuur in het Europees Parlement, waarbij Europese topambtenaren vlotjes 18000 euro per maand incasseren, een Europees Parlementslid 13000 euro en een Europees commissaris liefst 25.000 euro.  Vooral de laatste minuten, over de luiheid van Dehaene die van de camera wegvlucht, zijn zalig.  Zouden ze zich nu bij de VRT nooit de vraag stellen: is dit niet publiek relevanter dan een Hitlerportretje bij een onthaalmoeder?  En als de RTBF zo’n reportage kan maken, waarom huppelen de Vlaamse journalisten dan zo slaafs rond Van Brempt, De Gucht en Belet?

Kijken dus: http://www.deredactie.be/permalink/1.1378862

4 comments

  1. Het zijn allemaal de zelfde nooit genoeg ten koste van de gewone man en De Heane heeft ook nooit genoeg

  2. De heer Jean-Luc Dehaene, verkozene des volks was destijds ook scoutsleider. Nog steeds nieuwsgierig naar zijn totem-naam : “geld-wolf” ?

  3. En het ergste van al is dat dit soort kl**tzakken steeds maar weer herkozen wordt door bepaalde idioten in de bevolking. Excuseer me voor het taalgebruik, maar ik ben die lamlendigheid van onze bevolking zo beu, net als de kortzichtigheid in de politieke poppenkast. Het soort dat de lakens uitdeelt in de EU en in de financiële wereld hoort volgens mij ook thuis achter tralies, bij de andere dieven. ZONDER PARDON!

    1. Hetzelfde geldt trouwens voor al die andere parlementsleden (uit de verschillende Belgische parlementen) bij ALLE partijen die daar netjes zitten te zitten zonder ook maar iets te doen en daar maandelijks geld incasseren, aangevuld met allerlei voordelen en dan nog een uitwinningsvergoeding als ze niet meer verkozen zijn. ‘Backbenchers’ noemen ze dat dan ……

Comments are closed.