NVA-senator Jurgen Ceder eist recht van antwoord van Knack

De komst van voormalig VB-senator Jurgen Ceder naar N-VA doet de hysterie bij links naar nieuwe hoogten stijgen.  Bij gebrek aan inhoudelijke argumenten grijpt links naar de beproefde methode: het belasteren van de persoon.  Dertig jaar geleden probeerden extreem-linkse knokploegen Vlaamsnationalisten weg te slaan aan de universiteiten, maar de NSV bleek een taaie noot om kraken: vreedzaam maar weerbaar.  Vandaag draait links die historische waarheid gewoon om: er wordt gelogen dat de arme vreedzame linkse studentjes het arme slachtoffer werden van ‘raids’ door ‘extreem-rechts’.  Die onzin werd zopas alweer gepubliceerd door Walter Pauli in Knack, die de stiel leerde bij leugenkrant De Morgen:  Ceder eist nu een recht van antwoord. 

Hier alvast een stukje daaruit:

‘ Toen de Nationalistische Studentenvereniging protesteerde tegen de discriminatie bij de toekenning van subsidies door de Algemene Studentenraad, reageerde de vereniging met een symbolische bezetting van het secretariaat van deze organisatie. Deze bezetting verliep volstrekt vreedzaam. Dat veranderde pas toen de actievoerders het gebouw weer verlieten. Volgens het verslag dat de heer Pauli aanhaalt en dat door  hemzelf “verrassend neutraal” wordt  genoemd, had de actie publiek gelokt “dat in het aangename zonnetje steeds meer ruimte innam op het grasperk voor het gebouw”, een merkwaardig eufemisme voor de groep extreem-linkse studenten die de actievoerders aan het opwachten was. Bij het verlaten van het gebouw werden de bezetters inderdaad aangevallen. Bij de schermutselingen viel langs beide kanten één gewonde.

Waarom is het nodig dat ik dat verhaal hier moet doen? Omdat u in het artikel laat uitschijnen – om het zacht uit te drukken – dat ik iemand verwond zou hebben. Uw redacteur vermeldt wel  dat ik volledig werd vrijgesproken in deze kwestie, maar vindt het daarna nodig om het proces nog eens over te doen, waarbij hij zelfs meerdere onjuiste zaken aanhaalt. Het klopt niet dat er “meerdere getuigenissen ten laste van mij” waren, het klopt niet dat er slechts drie getuigen ten mijnen gunste waren, het klopt niet dat ik een stok bijhad (op de foto ziet u de helft van een losgeschroefde NSV-vlag – wat de heer Pauli zou geweten hebben als hij de moeite had gedaan om mij te contacteren),  enz. .  De indruk die de lezer krijgt is die van een man die wel is vrijgesproken  – “omdat er geen onomstotelijk bewijs is van schuld”, zoals uw redacteur er sluw aan toevoegt – maar die waarschijnlijk wel schuldig is.

Iemand wordt onterecht beschuldigd. Hij krijgt een proces. Hij wordt vrijgesproken. In een rechtsstaat zou dat het einde van het verhaal moeten zijn.’

Zo is dat.  Maar links heeft lak aan privacy, aan mensenrechten, aan de rechtstaat als het gaat om mensen die rechts of Vlaamsgezind zijn.

Het is toch trouwens opmerkelijk dat Knack een hoofdartikel van meedere pagina’s wijdt aan een vals voorgesteld incident van 30 jaar geleden, terwijl deze week Groen-parlementslid Bart Staes zijn sympathie heeft uitgesproken voor de groene knokploegen die onlangs in Wetteren met geweld een landbouwveld voor wetenschappelijk onderzoek vernielden.  Groene terroristen waren eerder ook al verantwoordelijk voor de moord op Pim Fortuyn en de golf van brandstichtingen van het ALF.  Hoe komt het dat Knack de banden vandaag tussen Groen en het linkse geweld eens niet grondig uitspit?  Is dat niet relevanter dan leugens over 30 jaar geleden?

5 comments

  1. Grappig hoe iemand kan afgeven op ‘links’, terwijl hij is overgelopen naar de partij van Frieda Brepoels, Sigfried Bracke en Erik Defoort…..

    1. Hier is alweer duidelijk hoe wazig de begrippen links en rechts wel zijn. Wat zich graag als links voorstelt, is meestal anti-Vlaams en pro-Belgisch.

  2. nva-senator, neenee, overgelopen VB-senator die vergeten is zijn zetel terug te geven aan de partij waarvoor hij werd verkozen, lekker poen scheppen, geen afdracht meer aan de partij.

  3. Knack heeft zich toch ook altijd geprofileerd als PoCo-propagandablad na Verleyen’s overlijden dat zelfs commentaren van Rechtse Mensen wegcensureerd. Waarom zouden Rechtse Mensen dan nog dergelijk Links RECKAMEBLAD moeten kopen ? Reclamebladen horen toch gratis te zijn !

  4. pauli is een linkse facsist en hoort bij de rebellen van de leugen. Een leugenideoloog, die drijft op het zand van zelfbedrog, haat, nijd en diepe frustratie. Zelfvernietigingsdrang staat van zijn gezicht af te lezen. Onbegrijpelijk waarom het bijna enige nog overgebleven serieuze weekblad dit sujet heeft binnengehaald. Hij mag voor mijn part ‘knorrig gaan doen in een rusthuis tussen gefrustreerde nonnen en pastoors., als er nog in leven zijn, want dat betwijfel ik!

Comments are closed.