Van Vlaamse Leeuwenbier tot affiches van de Waffen-SS, het aanbod aan attenties voor het uithangen van de Vlaamse Leeuw was divers!

Gisteren was het Vlaanderens nationale feestdag. De Slag der Gulden Sporen op 11 juli 1302 werd overal ten lande gevierd. Het ene feest al wat groter of radicaler dan het andere, maar de regen heeft zeer velen niet belet om ergens in Vlaanderen de overwinning van een aantal Vlaamse boeren op het Franse leger te vieren. Gepaard met die vieringen gaat het uithangen van de Vlaamse Leeuw. Helaas gaat dit (eveneens traditioneel) gepaard met de nodige verwensingen. In Mortsel spande enkele helden (?) toch de kroon…

Mensen die de Vlaamse Leeuw hadden uitgehangen mochten dit jaar rekenen op een Vlaamse Leeuwbier, geschonken door het Vlaams Belang. De kans dat ze daarbovenop ook nog een kleine attentie van de N-VA kregen, was zeer groot. Zo zie je maar, de Vlag uithangen kan lonen! Maar in Mortsel werden de meer dan 200 ‘bevlaggers’ met een andere attentie verrast… een brief met een wervingsfolder voor de Vlaamse Waffen-SS.

Veel woorden moeten we daar uiteraard niet aan vuil maken, maar zo is maar weer eens bewezen dat de tegenstanders van de Vlaamse onafhankelijkheid nogal snel de link leggen tussen nationalisme en nationaal-socialisme. Uiteindelijk is daar maar één ding aan toe te voegen: “Zalig zijn de armen van geest, want hun behoort het koninkrijk der hemelen.”

Stuur vandaag nog een foto in van jou Vlaamse Leeuwenvlag aan de gevel van je huis en ontvang ook van ons een leuke attentie! (stuur de afbeelding naar hoofdredacteur@rechtsactueel.eu)

3 comments

  1. Zucht… nationaal SOCIALISTEN. Misschien kunnen ze die affiches volgend jaar hergebruiken op 1 mei. Ecologisch en ideologisch correct. ;)

    1. op het jaarlijks 1 mei carnaval onder kwelen van de rode carnaval schlager “de Internationale”, linker knuistje omhoog :”Ontwaaaaaaak verwooooooorpenen der aaaaarde”, vlak voor het diner in het melkwegsterren restaurant ; “Au prolétariat gaté”

Comments are closed.