De Morgen onthult Vlaams-Duits-Italiaans neo-nazi-complot!

De Morgen heeft weer een complot onthuld! Houzee! U herinnert zich waarschijnlijk wel de kebabmoorden bij onze oosterburen. De Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU) zouden een aantal mede-Duitsers van Turkse oorsprong naar het hiernamaals gestuurd hebben. Naar verluidt betrof het een goed georganiseerd netwerk van neo-nazi’s. Hoever men staat met het onderzoek is niet bekend bij ons, maar dankzij De Morgen weten we nu wel dat deze beulen al eens graag een Vlaamse Leeuwbier dronken in een cafeetje in Waasmunster, uitgebaat (hoe kan het ook anders) door een politica van het Vlaams Belang.

Nou moe! Deze partij wordt er nog maar eens onterecht van beschuldigd een broeinest te zijn van nationaal-socialistische, koelbloedige moordenaars. Helaas neemt de Knack het verhaal zonder verpinken over en titelt ‘Neonazi’s van ‘kebabmoorden’ vergaderden bij politica Vlaams Belang’. Wie de moeite neemt om het artikel volledig te lezen kan concluderen dat het café in Waasmunster niet meer bestaat en dat de bewuste politica al sinds jaar en dag niet meer actief is bij het Vlaams Belang. Toch worden deze leugens op de massa losgelaten.

De bron van alle beweringen is overigens een oude bekende in rechtse kringen: LSP’er Geert Cool. Deze extreem-linkse en pseudo-Marxistische advocaat mocht in De Morgen zijn nummertje doen, waarschijnlijk bij een gemis aan hun vorige complottheorieën onderzoekende/verzinnende (schrappen wat niet past) schrijver, Tom Cochez. “In 2004 brachten wij aan het licht hoe in dat café herdenkingen plaatsvonden van de geboorte van Adolf Hitler. Die zomer was er in de taverne een bijeenkomst gepland met leden van het Amerikaanse National Alliance, een neonazi-groep onder leiding van Robert Griffin.”

De leden van de NSU zouden volgens de inlichtingen van de Italiaanse inlichtingendienst  in 2002 aanwezig geweest zijn op een neonazitreffen in ons land en meer bepaald in dat cafeetje in Waasmunster. Nu goed, dat er in dat café in Waasmunster 20 aprilvieringen hebben plaatsgevonden, zal misschien wel waar zijn. En dat er moorden gebeurden op Turken door obscure Duitse individuen en dat dat georganiseerd gebeurde, zal ook wel kloppen en is overigens verwerpelijk. Maar dat er weer eens een link wordt gezocht tussen de twee en dan vooral de leugens die men moet lezen in de titel van het artikel in de Knack, dat is kleinzielig. Maar we zijn het onderhand al wel gewoon aan het geraken…

2 comments

  1. Wie rode Cool serieus neemt is echt niet goed snik. Proficiat aan de Morgen…

Comments are closed.