Joden onder elkaar… niet altijd een feest!

We schrijven op Rechts Actueel niet graag over de joden. Niet enkel omdat dat steeds tot zinloze discussies leidt met onjuiste conclusies tot gevolg, maar ook omdat op bepaalde thema’s(!) zware taboes rusten met gerechtelijke vervolgingen als bijkomend risico. Maar toch, als de joden onderling al vechtend over de straat rollen, dan verdienen ze zeker een vermelding. Ditmaal gaat het over drie ultra-orthodoxe joden die een monument bekladden met enkele gedurfde stellingnames.

Het monument, dat behoort tot het Yad Vashem Holocaust Museum in Jerusalem, kreeg zopas de volle laag van de drie kritische vandalen. De meest opvallende slogan luidde (vertaald): “Indien Hitler niet had bestaan, dan zouden de Zionisten hem wel hebben uitgevonden.” Het is één van de vele kritieken die je op het internet wel eens tegenkomt in discussies over de jodenvervolging en de systematische uitroeiing van het joodse volk, genaamd de holocaust. In totaal spoten ze een tiental gelijkaardige beweringen op de muren van het monument.

De daders behoren tot een groepering die de staat Israël niet erkent en die bij de oorspronkelijke joodse stelling blijft dat de staat Israël pas kan gesticht worden wanneer de Messias uit de dood is opgestaan. Vandaar ook een andere slogan: “Dank u, Hitler, voor uw prachtige holocaust die je regelde voor ons,  het is enkel daardoor dat we een natie verkregen binnen de VN.” Hiermee verwijzen de actievoerders rechtstreeks naar de totstandkoming van de staat Israël, drie jaar na het einde van Wereldoorlog II. Deze ultra-orthodoxe joden willen niets te maken hebben met het Zionisme en maken dit dan ook geregeld wereldkundig door middel van allerhande acties zoals deze.

5 comments

  1. Nog meer Joden die deze opinie aankleven ; http://www.jewsnotzionists.org enkelen daarvan zouden zelfs in Iran bij fundamentalist Ahmadinejad geweest zijn toen deze een taboeloze, alternatieve conferentie over de Shoa organiseerde enkele jaren geleden, die in Europese contreien niet door de politiek-correcte noch door de legale beugel zou kunnen, wel in de USA uiteraard : 1st Amendment van hun Grondwet ; Free Speech !

  2. Eigenlijk hebben die lui het niet zó verkeerd. “Indien Hitler niet had bestaan, dan zouden de Zionisten hem wel hebben uitgevonden.” of iets gelijkaardigs. Maar waarom minachtend doen over Joden die vechtend over de straat rollen? Was het maar waar dat Vlamingen en Walen vechtend door Brussel rolden. Misschien zou daaruit wel vele eeuwen vroeger een Vlaamse Staat ontstaan?

  3. Het gaat om twee sectes (Sicari en Neturei Karta) die elk maar uit enkele duizenden leden bestaan, maar ongelooflijk veel media aandacht krijgen. Het zijn ook deze groepen die vrouwen bespuugden en gescheiden in de bus willen reizen. Maar het zijn dus maar twee kleine groepen, waar de andere Joden – orthodox en niet-orthodox – niets mee te maken willen hebben.

    Vaak worden op anit-Israel sites deze mensen vaak trots opgevoerd als dat er orthodoxe joden zijn die tegen Israel zijn – zich niet realiserend dat op een ander moment ze deze mensen verfoeien omdat ze op vrouwen spugen.

  4. Merkwaardig: Nadat de Palestijnen Hitler bedankten voor de holocaust, nu ook de Joden zelf, doch wel om een andere reden.

Comments are closed.