Zaal waar morgen Radicale Sporenherdenking zal plaatsvinden beklad met anarchistische poëzie

Morgen vindt in Zaal Bart in Merksem de Radicale Sporenherdenking van Voorpost plaats. Tijdens deze herdenking worden traditioneel, naast het gedenken van de Guldensporenslag aan de Groeningekouter in Kortrijk, de batterijen van de Voorpost-militanten en sympathisanten opgeladen. Muziek, toespraken, meer muziek, veel drank, wat eten en verenigingsstandjes vormen de klassieke ingrediënten van dit jaarlijks gebeuren. Helaas zet deze herdenking ook kwaad bloed bij de tegenstanders van Voorpost. En als we tegenstanders zeggen, zeggen we automatisch vandalisme en (verbaal) geweld.

Dinsdagnacht brachten enkele vandalen van anarchistisch allooi een bezoekje aan Zaal Bart in Merksem. De gevel werd beklad met slogans tegen Voorpost en aan de hand van de aangebrachte – Engelstalige – zelfklevers, die ze achterlieten als soort van visitekaartje, kon Voorpost vaststellen dat het schorem afkomstig is uit extreem-linkse hoek. Het zelfde soort tuig dat de verdraagzaamheid komt prediken tijdens de jaarlijkse anti-NSV-betogingen met andere woorden.

De zaaluitbater legde alvast klacht neer tegen onbekenden. Voorpost zegt allerminst onder de indruk te zijn van deze intimidaties. Het feest zaterdag gaat onverminderd door en tegenacties zoals deze zorgen ervoor dat de batterijen al enkele dagen op voorhand opgeladen zijn. Voorpost is niet uit het lood te slagen door enkele simplistische slogans, volstrekt illegaal aangebracht op een gevel. Benieuwd of de vandalen zich zaterdag gaan laten zien. Al heb ik een vermoeden dat ze daar te laf voor zijn…

One comment

  1. Erik Verstraete (sympatizant Voorpost):
    De intimidaties en de laffe nachtelijke “akties” van het links-anarchistische gespuis zorgen wel voor extra vuur en stijgende weerbaarheid van onze onmisbare aktiegroep ‘Voorpost’. Wij antwoorden met de woorden van de enige, grote staatsman die het moderne Vlaanderen heeft gekend, Joris van Severen: “DE NEDERLANDEN EN ORDE” !!
    P.S. Omdat mijn zieke vrouw voor één enkel dagje naar huis mag komen, en dan nog juist op deze Sporen-dag, kan ik er jammer genoeg niet bij zijn.
    Suggestie aan Luc: naast Aleidis Diericks gedichten er ook ééntje van mij laten voordragen, bv; “Bedreigde stad” (tekst in bezit van Mia BRANS);

Comments are closed.