Weg met Bpost: hier is de Vlaamse Post!

Anderhalf jaar nadat de Europese postmarkt vrijgemaakt werd is het zo ver. Bpost krijgt concurrentie van een nieuw en ambitieus postbedrijf: de Vlaamse Post. Het initiatief, dat eerst de huis-aan-huisbedeling van blaadjes en specifieke post op zich zal nemen, wil onder andere de hoge prijzen van Bpost beconcurreren. Dat het een Vlaams initiatief betreft, is natuurlijk mooi meegenomen!

“Achter Vlaamse Post gaat een consortium van Vlaamse bedrijven schuil die vaststellen dat er voor zendingen zonder adres (ZZA) slechts twee spelers zijn: Bpost en BD (Belgische Distributiedienst),” zo vernemen we in de Gazet Van Antwerpen. Nadat in de wereld van de ‘ziekenkassen’ met succes het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ) werd opgericht, is dus nu de tijd gekomen voor een ‘eigen’ Vlaams postbedrijf. Op deze manier kan Vlaanderen zichzelf steeds meer en meer ‘verzelfstandigen’ en wordt het minder afhankelijk van België en zijn staatsbedrijven die uiteindelijk heel dit onland bijeen houden (naast frieten, bier en belabberd nationaal voetbal).

In eerste instantie zal de Vlaamse Post aan huis-aan-huisbedeling doen van reclamewerk en andere drukwerken om in 2014 de stap te zetten naar de gewone postbedeling. “Omdat de initiatiefnemende bedrijven achter Vlaamse Post zelf nu nog klant zijn bij bpost, willen ze zich voorlopig niet bekendmaken.” Dat begrijpen we maar al te goed, al hebben we sterke vermoedens van een aantal bedrijven die hier zouden kunnen achterzitten. Slechts twee woorden: mooi initiatief!

6 comments

 1. HOE VLUGGER HOE LIEVER DAT ER CONCURENTIE KOMT, DAN ZAL MEN MISSCHIEN LEREN BIJ BPOST HUN PERSONEEL WAARDEREN !!!!

  1. Als geweze werkneemster van Bpost verwelkom ik de Vlaamse Post en hoop langs deze weg terug werk te vinden. Graag het adres van de Vlaamse Post.
   Dank U.

 2. Doen verdomme, doen
  Weg met het duur marketing-gezeik van Thijs en Co.

 3. Daniel Deblaere zegt:
  “De uitvinding van het post- systeem is iets schiterend wonderlijks! Nieuwsgierig naar de gevolgen voor de postzegelverzamelaars en de pseudowetenschap “filatelie” genaamd.”

  Blij maar enigszinste verbaasd om te vernemen dat filatelie ‘n wetenschap, of beter: ‘n pseudowetenschap zou zijn… altijd gedacht dat het ‘n onschuldige hobby was. ;-)

  (En… ‘postsysteem’ mag u gerust, als samengesteld woord, aaneen schrijven hoor)

  NVDR: U schreef zelf een spellingsfoutje hoor. ;-)

 4. De uitvinding van het post- systeem is iets schiterend wonderlijks! Nieuwsgierig naar de gevolgen voor de postzegelverzamelaars en de pseudowetenschap “filatelie” genaamd. :)

Comments are closed.