Kandidaat Moslimbroederschap Mursi wordt president Egypte

Er was de laatste dagen grote opschudding omdat de Egyptische verkiezingscommissie de uitslag van de presidentsverkiezingen had verzet naar een latere datum. Dit omdat beide kandidaten, Mohammed Mursi voor de Moslimbroederschap en oud-Moebarak getrouw en seculier Ahmed Shafi, de overwinning hadden opgeëist. Vandaag is het resultaat wel bekend gemaakt: met 52% tegen 48% wint Mohammed Mursi.

Het is opmerkelijk om te zien hoe de Moslimbroederschap uiteindelijk het presidentschap heeft verkregen. Toen de volksopstand tegen Moebarak begon, waren zij laat in het betuigen van hun steun aan de opstand en namen zij in het begin slechts schoorvoetend deel aan de protesten. Gaandeweg bleek echter duidelijk dat zij de beste organisatie hadden en toen verkiezingen werden uitgeschreven, bleek dat zij daardoor een grote voorsprong hadden op de andere partijen. In het parlement heeft de partij van de Moslimbroederschap, de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid, reeds 217 van de 498 zetels. In, wat wij de senaat zouden noemen, hebben zij de absolute meerderheid met 105 van de 180 zetels. En toen de Grondwetgevende Bijeenkomst, ondertussen vleugellam gemaakt, werd verkozen, behaalden zij 16 van de 39 zetels.

Een feit is wel dat de Egyptische Moslimbroederschap gematigder is dan de andere “afdelingen”. Het is echter ook een voorbeeld hoe een volksopstand in de islamitische wereld redelijk snel overgaat in de machtsovername van de islamisten. Een ander voorbeeld hiervan is de islamitische revolutie in Iran destijds, waar communisten en islamisten zij aan zij vochten tegen de sjah, maar waarbij uiteindelijk de islamisten volledig de macht in handen kregen. Wij zeggen niet dat het ook zo gaat zijn in Egypte, maar het lot van de Egyptische christenen en andere minderheden lijkt nu alvast een stuk onzekerder.

4 comments

 1. Ik zag vorige week alvast een voorsmaakje van de Arabische lente in Egypte, alwaar een jonge christelijke pastor apostel na een luide uitgebreide preek van een Islamextremist(uitgezonden op de Tunesische televisie op het journaal), het hoofd vanaf de keel met een scherp mes werd afgesneden langzaam aan!!Tot het laatste stukje, want dat was het been met het vlees eraan, eraf ging en hij zette het voor de camera om dan in de put te vallen waar hij het hoofd met de pastor boven hield! Ik heb gegild met mijn handen voor mijn ogen en daarna afgezet!
  Zoals de Moslims hier de schapen KELEN! (owee mag niet gezegd worden)

  Al de andere gruwelijkheden sinds de ‘lente’ zijn pure satanische volkerenmoord.
  En straks beginnen ze bij Israel! Doch, dit is allemaal, ‘NIET POLITIEK CORRECT!!’
  Geraakt dus ook niet tot bij de fascistische antifascisten van de rode media, blauwe logevrienden en soortgenoten!!Deze video doorsturen helpt ook niet, want de rooie fascisten zijn de beschermheiligen van de Islam. Het is en het blijft lente voor hun, zowel in Europa als in de Arabische landen.Het sneeuwt maar voor hun is het 30 graden! Zelfbedrog is de enige manier om hun ideologie van een globale wereldvrede met iedereen(peace and love) in stand te houden.

  Die arme Moslims dat zijn allemaal slachtoffers en die arme zwarten in Zuid-Afrika ook, die daar de blanken nu uitmoorden!Tegen een zwarte en een Islamiet mag je niks verkeerd doen, maar tegen de blanken mag je 10 dubbel zoveel uitspoken. Zieke geesten zitten in het eigen volk en er is geen behandeling voor.Zij zijn de open poort voor het paard van Troje, en het zal nog niet veranderen, ook niet als er christenen massaal in Syrié worden uitgemoord, das ook allemaal niet waar.
  En de Syrische pater Maes komt ook al niet meer aan bod op de VRT, want owee, de Moslims en hun Islam kwaadaardig voorstellen en als oorzaak van de gewelddadige burgeroorlog daar, past ook niet in de kraam van kortgerokte rooie Cools met haar zwarte talonnekes , Farah de al gieree en kameraden!

 2. De Moslim Broederschap wil de duimschroeven langzaam aanhalen. Dus de eerste vijf jaar zullen er nog geen handen worden afgehakt. Daarna wel uiteraard.

 3. De moslims willen baas worden in de landen rond Israel zo kunnen ze samen een macht nemen om Israel in de greep te hebben van de islam

 4. Met wat bemoeien wij, Vlamingen, ons eigenlijk? Wat hebben wij in Egypte verloren? Hebben iwij dan niet genoeg aan onze (gerechtvaardigde) poltieke problemen? In Egypte heeft het Volk gesproken, zodat men mag aannemen dat de meerderheid van het volk achter een Islamitische Staat staat. Dit is toch tpepassing maken van het zuiverste democratisch principe van de meerderheid van de stemmen, of niet? Dat is toch een Natie die van haar democratisch zelfbeschikkingsrecht heeft gebruik gemaakt, of niet? Willen de Egyptenaren een Islamitische Staat, het zij zoi Maar de Vlamingen willen dat ostentatief niet, het zij ook zo! Zo iets heet dan verdraagzaamheid, of niet? .

Comments are closed.