Vlaams Blok-voorstel tegen pedofielen na jaren eindelijk van kracht

Vandaag werd bekend dat Rad Van Fortuin-presentator Walter Capiau niet van minderjarige jongens kon afblijven toen hij om en bij de 26 jaar jong was. Zelf minimaliseert hij de feiten en noemt het een jeugdzonde. Tegelijkertijd vernemen we vandaag dat in de Kamer een wetsvoorstel werd ingediend om pedofielen een woonverbod te geven. Echter, het Vlaams Blok pleitte tijdens de post-Dutroux-periode reeds voor zo’n verbod. Beter laat dan nooit, maar qua politieke hypocrisie kan dit weer tellen!

Het geval Capiau is het zoveelste ‘bekende’ pedofiliedossier. Capiau, die homo is overigens, bepotelde jongens van 15-16 jaar jong, toen hij zelf 26 jaar was. “Het waren uit de hand gelopen relaties” zo zegt hij zelf. De feiten zijn verjaard en daardoor gaat Capiau vrijuit. De wetgeving zou hieromtrent danig moeten wijzigen. Verjaring voor onder andere zuivere moord en pedofilie zou niet mogen bestaan. Terwijl er wel degelijk vermoedens waren destijds, is Capiau nooit voor het gerecht moeten verschijnen, wat ook vraagtekens oproept.

Het Vlaams Belang pleit echter reeds van in de post-Dutroux-periode consequent en onverminderd voor een woonverbod voor veroordeelde pedofielen en diende – naast Renaat Landuyt (sp.a). – vorige legislatuur al een wetsvoorstel ter zake in. Ook de liberalen zouden hierin uiteindelijk volgen. Een woonverbod houdt in dat een veroordeelde en vrijgekomen pedofiel niet mag wonen in de omgeving van het slachtoffer. Bert Schoofs, volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Belang uit Limburg, is blij met de uiteindelijke beslissing om toch het woonverbod op te nemen in het strafwetboek.

“Wanneer het woonverbod vorig jaar in de bijzondere commissie Seksueel Misbruik besproken werd, werd het duidelijk dat een draagvlak voor de invoering van een woonverbod aanwezig was, maar dat er evenwel nog weinig animo voor was vanuit de kant van de N-VA en Groen. Het waren het Vlaams Belang (Bert Schoofs), sp.a (Renaat Landuyt) en Open VLD (Carina van Cauter) die de weg vrijmaakten,” aldus Schoofs. “Het mag duidelijk zijn dat het Vlaams Belang altijd al de kant van de slachtoffers heeft gekozen. Wij hebben daarvoor niet moeten wachten op een draagvlak in het parlement.”

6 comments

  1. Stout voorstel vanwege het VB

  2. De ene pedofiel is de andere niet. Er zijn nuances. De politiek heeft nooit gevraagd of interesse gehad naar de oorzaken ervan en dat moet zij wel doen. Er zijn échte pedofielen en er zijn gelegenheids pedofielen. Er zijn mannen die zich niet echt man voelen en zich emotioneel niet goed voelen bij volwassenen. Er is niet zo een wit zwart antwoord en ik vind het ook niet correct iedereen over de zelfde kam te scheren.Ik vind het wel moedig van Walter Capiau dat hij bekent heeft. Het zou goed zijn als er degelijk onderzoek wordt gedaan naar de oorzaken en bron, want een man met een zeer dominante moeder kan later een kinderverkrachter worden of incest plegen met zijn dochter.Het zijn emotionele en geestelijke kwetsuren die zich in een karakter nestelen. Het is niet allemaal zo zwart wit! Velen van hen zijn minstens geestelijk en emotioneel zelf slachtoffer. Waar kunnen zij terecht? Dit is nog een groter taboe denk ik en het maakt de zaken erger en lost ze niet op.Heeft iemand daar al eens over nagedacht, zonder het te vergoelijken uiteraard! ?

    1. Zeer terecht. In de praktijk is het echter moeilijk om het juiste evenwicht te vinden en dat geldt ook voor diefstal, moord, enz. Nuances zijn er eveneens bij de slachtoffers. Ik ken een gemeente waar een onderwijzer jarenlang pedofiel mocht spelen. Ik ken ook enkele slachtoffertjes. Veel van die kinderen hebben er niets van over gehouden. Enkelen zijn blijvend getekend. Terloops: …heeft bekend… is met D.

  3. Ze hebben de leeftijd verlaagd zo konden hem niets doen ,ze moesten met zen prievee leven
    niet bemoeien ,zo was zen gezegde

  4. Di Rupo is ook een homo, wat gaan we van hem later nog mogen vernemen? En die werd al eens beschuldigd van pedofilie :p

    1. “Oewat zekt kij” ????? En dan wat dan ? Moet ik een met mijn roze sacoche meppen ?

Comments are closed.