Verplichte halal-braai in Schotense school kreeg bezoek van VBJ

Het Koninklijk Atheneum van Schoten organiseerde gisteren een halal-braai voor de leerlingen van de eerste graad middelbaar onderwijs. Verschillende ouders hadden bezwaren tegen deze – naar eigen zeggen – opgelegde indoctrinatie van de school omtrent islamitische gebruiken. Ze gingen daarvoor klagen bij de directie, maar kregen geen gehoor. De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) namen de verzuchtingen van deze ouders wel ter harte en trokken op actie uit.

De ouders vroegen aan de directie of hun kinderen mochten thuisblijven tijdens dit verplicht nummertje van multiculturele waanzin. De directie antwoordde hen dat dit zou genoteerd worden als onwettige afwezigheid. De leerlingen werden dus meer dan verplicht om de halal-worsten en andere vleeswaren naar binnen te werken. Uiteraard smaakt een halal-worst hetzelfde als een haram-worst, maar het gaat bij VBJ dan ook om het principe van de islamisering. “Vandaag té tolerant en morgen vreemde in eigen land!” zo luidt het bij VBJ.

VBJ trok daarop naar de bewuste school en deelde er haram worstjes uit, samen met wat propaganda van VBJ waarmee hun actie enige duiding kreeg. De leerkrachten schoven prompt hun halal-feestbord aan de kant en dwongen de VBJ’ers meteen de school te verlaten. Islam wordt in het Koninklijk Atheneum van Schoten bijna letterlijk met de paplepel meegegeven, maar democratische waarden zoals debat en kritiek op dit soort van indoctrinatie worden zo snel mogelijk in de kiem gesmoord. Islam versus democratie, weet u wel?

Deze actie, die duizend maal stijlvoller, moediger én zinvoller was dan het verstoppen van varkensneuzen in de rekken met halal-voedsel in groot warenhuizen, kan overigens op een staartje rekenen. De school heeft immers aan de media aangekondigd dat het klacht zal neerleggen tegen de actievoerders van VBJ. VBJ op hun beurt zijn dankbaar met de publiciteit die de school nu zelf verzorgt omtrent de actie. “Tegen wie of wat gaat de school klacht neerleggen? Dankzij hun klacht en de media zal onze actie nu ruime aandacht krijgen. Ons punt is gemaakt, de actie is geslaagd!” aldus Tim Willekens van VBJ.

15 comments

 1. vrijheid is een zeer open woord, is men vrij om zulke braai te organiseren? ja denk ik, in de zin van multiculturism. maar is men gerechtigd om de kinderen te verplichten deel te nemen? NEEN, het atheneum heeft geen zaak in het verplichten. wat volgt? een verplichte lezing van de Koran? en dan Sharia in Vlaanderen,-kun je reeds de afgehakte handjes van drie jarige kinderen zien omdat ze een koekje uit de trommel gestolen hadden- de ouders zouden in blok klacht moeten neerleggen, totdat het duidelijk gemaakt wordt dat zoiets niet kan. trouwens in de zin van multiculturisme waarom worden er enkel negatieve culturen gepromoot?. het is tijd dat regeringen wereldwijd erkennen dat gevaarlijke terroristische ideologien moet bestreden worden in plaats om enkele ongevaarlijke Christelijke sektes te koeieneren, die op wereldvrede uit zijn. Maar ja echte christenen zijn blij als ze hun vrijheid ontnomen worden. en moslims smijten bommen. Mischien ligt daar het probleem, maar laat mij sluiten met deze waarschuwing : Zal iemand vuur in zijn boezem nemen, zonder zijn kleren te verbranden?

 2. Een directeur met een rode partijkaart zeker ?

 3. Het Gemeenschapsonderwijs wordt geacht neutraal te zijn , quod non ! Worden joodse of mohamedaanse kinderen er ooit verplicht om aan een varkensvlees BBQ deel te nemen ? Natuurlijk niet en terecht ! Waarom worden kinderen uit Christelijke, Humanistische en Chinese gemeenschappen, die WEL van varkensvlees mogen smullen, dan verplicht om halal voeder te consumeren ? HALT AAN DIE DISCRIMINATIE ! Bevestig uw ethnisch-cultureel-(a)religeuze identiteit door WEL varkensvlees te nuttigen en steun zo onze varkenshouderij sector die het niet gemakkelijk heeft : “IK EET VARKENVLEES EN DAAR BEN IK FIER OP !”

 4. Is het niet zo dat de Grondwet waarborgt dat NIEMAND kan verplicht worden aan een religieuze eredienst deel te nemen? Ja toch! Het VERPLICHT deelnemen aan een maal waar halal voeder geservereerd wordt en dan nog door een Atheneum uit het Gemeenschapsonderwijs KAN NIET!
  Hiervoor kan er toch gedagvaard worden! WAAROM GEBEURT DIT DAN NIET?

  1. spijtig genoeg heeft halal voedsel niets met religieuze erediensten te maken, maar het is wel een uiting van iemands geloof, dus in de geest van vrije godsdienst (die nog steeds een Belgisch grondwettelijk recht is) MAG dit niet verplicht zijn.

   1. En het VERPLCHT deelnemen der kinderen aan een halal maaltijd ? Art 20 der grondwet verbiedt ook verplichte deelname aan “handelingen” (halal maaltijd nuttigen) i.v.m. religie

 5. Getuigt overigens evenmin van respect voor de moslimgemeenschap… Ik zou het als Katholiek gelovige bijvoorbeeld ook onrespectvol vinden indien moslims ter communie gingen…. Laat ieder zijn tradities. Leve de diversiteit, weg met de eenheidsworst!

  1. wel ik herriner me van het lagere school nog dat moslimkinderen ook naar vieringen gingen in de kerk of op school. Erg vonden ze het niet, zelfs leuk om te weten hoe het bij de christenen er aan toe gaat tijdens een ceremonie..

 6. De islam heeft als doel Europa te veroveren en dat zijn ze goed bezig met pamperpolitiek,
  al de wetten van het land worden aangepast aan de islam, ze zullen het beseffen als het te laat is!

  1. Islam heeft als doel de wereld te veroveren, zoals elk andere godsdienst.. Het stoort je toch ook niet dat er al eeuwen lang missionarissen zitten in afrika en andere continenten.. Je viseert gewoon islam, omdat je er niets van moet hebben. Omdat je er niets van weet.. Zolang ze het volgens ethische manieren doen, heb ik daar geen probleem mee, en geloof me ik ben niet naief ;)

 7. Het idee dat de schoolbestuur islamisering promoot, en 8jarigen indoctrineert met de islam :) en nobele strijders van de democratie, de ridders van heden, VBJ, wegstuurt, duidelijk om wille van een onrechtmatige motief :) zielig, echt waar, zielig waarmee we ons bezighouden.. Jammer dat we nooit geindoctrineerd zijn geworden op school door de fouten van onze voorvaderen..

  1. Zou het uit antiklerikale christianofobie zijn dat rode Loge pionnen binnen ons Gemeenschapsonderwijs de Islam constant willen promoten onder het mom van …….”verdraagzaamheid”, zeg maar PERMISSIVITEIT ?

   1. “Gemeenschapsonderwijs” is een politiek-correcte eufemisme voor “Socialistisch Loge Onderwijs”

 8. Ik zou het nog anders spelen dan dat: Ik mag en wil als christen(geen katholiek) NIET eten van voedsel dat aan afgoden geofferd is.(Allah de woestijnmoloch)Tevens joden mogen, willen dit niet doen!Dat staat klaar en duidelijk in de bijbel.
  Enne, ik wil mij daar graag aan houden…
  Ik raad de leerlingen aan om dit ook te zeggen als ze niet willen.
  Maar ja, als je atheist bent, druist dit in tegen de vrijheid van keuze.Je gaat en mag een moslim(oweee!) ook niet dwingen NIET HALAL voedsel te eten, want dan krijg je de ganse santekraam van de rode inquisitie en de halve maan tegen!Als de school VERPLICHT de leerlingen moslimhalal voedsel te laten eten, dan moet de school gelijk oversteken en de Moslims daar ook VERPLICHTEN een namiddagje haramvoedsel te proeven!!Eens kijken wat er dan gebeurd!

Comments are closed.