Marion Maréchal-Le Pen en de Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen is passé. Aanstaande zondag mogen de kandidaten, die gisteren in hun kiesdictrict boven de 12,5% van het aantal ingeschreven kiezers uitkwamen, in een tweede ronde strijden voor een zitje in het nationale parlement van Frankrijk. De PS van de vijf weken geleden verkozen president Hollande, deed het zeer goed in de eerste ronde. Ook het Front National stoot door naar die tweede ronde volgend weekeinde. Eén van hun geheime wapens is de kleindochter van Jean-Marie Le Pen.

De media roepen luidkeels: “Links heeft de Franse parlementsverkiezingen (eerste ronde) gewonnen!” Menig rood/groen journalist vertrok dan maar deze ochtend met een serieuze kater naar het werk; de Champagne heeft hen deugd gedaan. De iets extremere journalisten, de liefhebbers van het Rode Boekje, hebben echter een andere kater aan die eerste ronde overgehouden. ‘Hun’ kandidaten, met Jean-Luc Mélenchon op kop, mogen een kruis tekenen over de tweede ronde. Mede dankzij de sterke score van het Front National liggen de communisten er uit. De UMP van Sarkozy scoorde toch nog om en bij de 34%.

Het Front National kan nu hopen dat hun geheime wapen, Marion Maréchal-Le Pen, het zeer goed doet aanstaande zondag. Marion is een kleindochter van Jean-Marie Le Pen. Ze hanteert een andere debatstijl dan haar tante, Marine, en komt ‘zachter’ over bij debatten en tijdens toespraken. Desalniettemin verdedigt ze met evenveel vuur de standpunten van het Front National. Kwatongen noemen haar Marion-ette, om haar zo valselijk te bestempelen als zijnde een spreekpop van haar grootvader. Niets is echter minder waar dan dat! Ondanks haar jeugdige leeftijd van 22 jaar, weet Marion zeer goed waar ze over praat.

Uit schrik dat ze het zondag goed zou doen in haar regio Vaucluse, roept nu de socialistische kandidate Martine Aubry de rechtse kiezers op om massaal te stemmen voor de kandidaten van de UMP in deze regio. Zo wil ze ‘extreemrechts’ weerhouden van een overwinning. De kandidate van de PS in Vaucluse heeft zich namelijk teruggetrokken omdat ze eindigde na de jonge Marion Maréchal-Le Pen én na de kandidaat van de UMP. Pijnlijke zaak natuurlijk. zeker wanneer je weet dat Marion om en bij de 34,6% van de stemmen binnenrijfde…

3 comments

  1. Kijk eens naar die prachtige 2° foto ! Zo’n prachtvrouw zou “het” me geen 2 keer hoeven te vragen, neen, neen, neen , neen….

  2. Het zal hier in Oktober een nog zwartere zondag worden denk ik met de uitslag, dat de doplokalen zich maar al klaar maken om het aantal doppers in te schrijven

Comments are closed.