“Hollande n’est pas mon président!” Geslaagde actie van Projet-Apache en Bloc Identitaire in Parijs

Gisterenavond betoogden Projet-Apache en Bloc Identitaire, twee nationalistische groeperingen uit Frankrijk, tegen de verkiezing van François Hollande tot president van Frankrijk. In Parijs verzamelde deze ‘stille meerderheid,’ zoals ze zichzelf noemen, onder de slagzin ‘Hollanden’est pas mon président!’ Enkele honderden jonge Franse nationalisten uitten er hun misprijzen voor de Franse president. Beide nationalistische groeperingen bespelen de gekende rechtsnationale thema’s: identiteit, immigratie en multicultuur. Klik hier voor de webstek.

De nationalisten zeggen te willen vechten tegen het vreemdelingenstemrecht, tegen het homohuwelijk en dito adoptie, tegen de regularisaties van illegalen en tegen nog meer immigratie. Eveneens protesteren ze tegen die organisaties en individuen die het correcte denken tot handelsmerk hebben gemaakt en die nu plots vleugels lijken te hebben gekregen, nu ‘hun’ Franse multicul-president het voor het zeggen heeft. Tot slot storen ze zich enorm aan die vele vreemdelingen die met een ongekende arrogantie hun vele vreemde vlaggen omhoog hangen na eveneens de verkiezing van ‘hun’ geliefde president.

Uiteraard is deze actie één van de vele acties die nog zullen volgen. Dit allemaal in het kader van hun strijd tegen het liberale en anti-nationale beleid waar Hollande voor staat. Aanstaande zondag vindt de eerste ronde plaats van de Franse parlementsverkiezingen. Het is duidelijk dat de nationalisten van Projet-Apache en Bloc Identitaire met deze actie hopen de Franse kiezer ervan te weerhouden om voor de Franse socialisten te kiezen. Zondag zullen we weten hoe de politieke kaarten in Frankrijk worden geschud. Op 17 juni vindt de tweede ronde plaats.

Fabrice Robert, voorzitter van Bloc Identitaire aan het woord.

(foto’s zijn eigendom van pasmonpresident.com)