[VIDEO] Nederlandse reportage over Griekse Gouden Dageraad

Eergisteren werd op de Nederlandse televisiezender NOS een reportage getoond over de Griekse partij Gouden Dageraad. Wat men ook mag beweren over deze jongens en meisjes (nazi’s, racisten, extreemrechts, … u kent het wel), de reportage toonde een beeld van deze partij dat enigszins mag gezien worden. Dat men daar gisterenavond op Radio2 nog geshockeerd over doet en de partijleden nog maar eens afschilderde als verschrikkelijke nazimonsters op zoek naar arme, zielige asielzoekertjes, doet hier geen afbreuk aan.

Kijk naar de aflevering en oordeel vooral zelf! Kort samengevat: Afghaanse illegalen worden opgezocht door de Gouden Dageraad en verzocht het land te verlaten. That’s it. Het punt is natuurlijk niet het feit dat Gouden Dageraad al dan niet neo-nazi’s zijn, maar wel dat de Griekse regering totaal geen moeite onderneemt om de duizenden illegalen die dagelijks het Griekse vasteland overspoelen terug te zenden naar hun land van afkomst. Zoals een Afghaan het zelf verwoord op het einde van de reportage: “Dat ze ons doorlaten of anders terugsturen naar Afghanistan, maar deze situatie is belachelijk.”

Bekijk hier de korte reportage (8 minuutjes): Reportage Gouden Dagenraad.

(Tussendoor ook nog even vermelden dat gisteren tijdens een rechtstreeks tv-debat een afgevaardigde van de Griekse communistische partij het plat-van-de-hand kreeg van een parlementair van Gouden Dageraad. Bekijk het soms hilarische temperament van onze Zuid-Europeanen hier.)

One comment

  1. “het daghet in het Oosten” want “de morgenstond heeft platina in de mond”

Comments are closed.