Groepsaankoop energie via de rode maffia: de schaamte voorbij

Het apeland België wordt stilaan zo’n Afrikaanse bananenrepubliek dat blijkbaar niemand nog verwonderd opkijkt als weer eens een wantoestand opduikt. In Vlaams-Brabant gaan de sossen de schaamte ver voorbij.  In het land, dat door hen al decennia mee bestuurd wordt, betaalt elke onderneming en elk gezin zich te pletter aan energiekosten. Maar wie zich nu aanmeldt bij de rode maffia kan goedkopere energie krijgen, via een ‘groepsaankoop’.  30.000 mensen hebben zich al noodgedwongen tot de rode bandieten gewend om toch wat korting te krijgen. Het hele zaakje wordt mee georganiseerd door ABVV en rode mutualiteit – rijk voorzien van met belastinggeld betaald personeel.  En dan verwacht de SP.a nog dat we dankbaar zijn ook!

Laat ons het hele zaakje dus eens op een rij zetten. Eerst besturen de sossen het land en verkopen ons electriciteitsnet uit aan de Fransen. Die Fransen innen vervolgens vele hogere prijzen in België dan in Frankrijk, en gebruiken ons dus als wingewest. Met de instemming van de SP.a, met handen en voeten gekluisterd aan de PS.

Daarop wurmen zich dan ook nog een aantal tussenniveau’s voor ‘netbeheer’ en ‘distributie’. Die worden mee door de sossen volgestouwd met duizenden lokale mandatarissen, die daar allemaal zitpenningen en vergoedingen voor opstrijken. Dat geld wordt doorgerekend via onze energiefactuur, waardoor de Vlaamse gezinnen en bedrijven  een tweede maal mogen dokken.

Tegelijk mogen de Vlaamse gezinnen en bedrijven ook de hoogste belastingen ter wereld neertellen, die via de regering met de SP.a rijkelijk stromen naar de zuilvrienden, in het bijzonder bij vakbond en mutualiteit. Over het hele land wordt met dat belastinggeld een netwerk uitgebouwd van kantoren, complexen en zalen, volgestouwd met personeel dat geheel of gedeeltelijk met belastinggeld betaald wordt. 1 mei-optochten, rode kiescampagnes: het wordt daar allemaal voorbereid en georganiseerd, allemaal rechtstreeks of onrechtstreeks op uw en mijn kosten.

En dan, wanneer iedereen zo uitgeperst is via energierekeningen en belastingen, kunnen we een ‘korting’ bekomen door… ons te wenden tot diezelfde bandietenzuil. Als we daar braaf aankloppen, zullen ze voor ons een ‘groepsaankoop’ organiseren. Wenst u zich niet te wenden tot de rode zuil? Pech gehad, dan betaalt u de volle pot.

De SP.a verwacht dan ook nog dat ‘de mensen’ daar dankbaar voor gaan zijn. Want ‘onze minister Van De Lanotte spant zich in voor lagere energieprijzen’, zo klinkt het.  Denken die nu echt dat wij achterlijk zijn?  Wie heeft die hoge energieprijzen veroorzaakt? Wie steekt zijn zakken vol in tussenbedrijven, netbeheerders en intercommunales? En wie verdient tussendoor ook nog fortuinen als ‘zakenman’ door zich in te werken in de energie-industrie van zonnepanelen en windmolens?

In een normaal land dienen ambtenaren en politici het algemeen belang en zorgt de overheid voor eerlijke energieprijzen voor iedereen. In een bananenrepubliek België zorgt de rode clan voor rijkdom voor zichzelf en korting voor de cliënten, en kan de rest van de burgers de boom in.  Walgelijk.

http://www.knack.be/belga-politiek/bijna-30-000-inschrijvingen-voor-samenaankoop-energie-vlaams-brabantse-socialisten/article-4000099416580.htm#

One comment

  1. Uitstekend artikel dat jammer genoeg niet gelezen, noch begrepen zal worden in linkse kringen, omdat het nu eenmaal van rechts komt. Vandaag ging een kennis nog in de verdediging van Johan Vandelanotte op basis van titels zonder de inhoud van de artikels of het boek te hebben gelezen, uit solidaire linkse reflex. Ik stuur haar persoonlijk nog even dit artikeltje, maar ik vermoed dat het door de titel meteen in de elektronische prullenmand belandt. Ik ben eens benieuwd wanneer ze spijt zal krijgen van haar keuze? Misschien als het geld van de ‘anderen’ op is….

Comments are closed.