Antwerpen komt weer ‘positief’ in beeld… proficiat Patrick Janssens!

Groot nieuws in de Gazet Van Antwerpen: Patrick Janssens is terug van weggeweest. De arme man zat met rugpijn thuis en komt nu terug zijn job vervullen in het Antwerps stadhuis. Proficiat, zullen we maar denken. Meteen mag hij over een ganse pagina de loftrompet blazen over ‘zijn’ stad. Het is immers toch leuk en aangenaam om wonen in die Metropool aan de Scheldekaaien. In diezelfde Gazet Van Antwerpen lezen we echter ook twee andere verhalen. Iets minder rooskleurig en iets realistischer…

Het eerste verhaal gaat over twee zelfstandigen die er na jaren van overvallen de brui aan geven. “Twee zelfstandigen sluiten hun zaak omdat ze moe zijn getergd door criminelen,” zo luidt het. 63 en 51 jaar zijn ze. Twee dames, die ooit met volle moed begonnen aan hun carrière als zelfstandige in Antwerpen-Noord. De ene had een apotheek, de andere een lingeriewinkel. “Ik ben nerveuzer, harder naar allochtonen toe ook. Een overval went nooit,” wat meteen bevestigt wat we stilletjes al vermoedden: de daders zijn geen Antwerpenaren, maar vreemdelingen die gastvrij werden onthaald door het socialistische stadsbestuur.

Proficiat mijnheer Patrick Janssens!

Het andere verhaal wordt ons gebracht door N-VA’er Theo Francken. Die achterhaalde dat van alle illegalen die van de tram worden geplukt, slechts 8% naar een gesloten instelling worden overgebracht. Op zich al schandalig genoeg, ware het niet dat uit de cijfers die Theo verkreeg blijkt dat Antwerpen zeer hoog scoort als het over deze feiten gaat. “Sinds 2007 stijgt het aantal door de spoorwegpolitie gevatte illegalen in Antwerpse metrostellen en -stations jaarlijks: 61 in 2007, 83 in 2008, 110 in 2009 en 119 in 2010. Nergens anders is die toename zo groot. De jongste twee jaar scoort Antwerpen zelfs hoger dan Brussel.

Proficiat mijnheer Patrick Janssens!

Helaas is deze lijst van wansmakelijke incidenten en feiten immens lang. Desalniettemin vieren we met de Gazet Van Antwerpen de terugkomst van de Antwerpse burgemeester. Het is immers altijd fijn met een kwakzalver in de buurt, die mooie verhaaltjes weet te vertellen en daarbij een oneindige fantasie weet te hanteren… Antwerpen is van iedereen, niet waar?