Persvrijheid in België? Vergeet het maar! Reynebeau is er zelfs fier op…

De media zijn een wereld apart. Terecht worden de media weleens de derde of vierde macht genoemd. De macht van de media is niet te onderschatten en doodzwijgen is één van de specialiteiten die sommige media goed onder de knie hebben. Om die reden werd destijds ‘Reporters Without Borders’ in het leven geroepen. Voor meer info over deze organisatie kan je Googelen, maar jaarlijks maakt deze organisatie een lijst op met een grootorde van landen aangaande de persvrijheid. Het zal u niet verwonderen dat de pers België hier niet hoog in scoort.

We winden er geen doekjes om. België komt in die lijst pas op de twintigste plaats. En dat is nog niet alles want vorig jaar stond het nog op de veertiende plaats. Het zakt steeds verder weg van de top-10 met andere woorden. ‘Ons’ land laat hiermee Jamaica, Costa Rica en zelfs de Tsjechische republiek voorgaan. Erg fier moeten de media in ons land dus niet zijn. De verklaring voor deze score ligt hem uiteraard in het feit dat de pers geen respect toont voor de democratie. Ze laten zich met andere woorden leiden door de grillen van de machtspartijen en geven zo de kleinere of radicalere partijen geen kans om hun zeg te doen.

Marc Reynebeau heeft geen schroom om te laten weten dat “de slechte score te danken is aan het cordon mediatique die de Belgische pers hanteert” als het aankomt op partijen zoals de N-VA, het Vlaams Belang, de PVDA en zo voorts. Voor hem is het dus geen schande dat de Belgische media aan censuur doen en zo de democratische beginregels met de voeten treden. Wat we allang wisten wordt bij deze nog maar eens bevestigd! Bekijk hier de lijst.

8 comments

  1. Laat Reynebeau zijn mening hebben. Hij moet wel in het traditionele koor zingen, anders heeft hij
    geen brood op de plank. Wat een eng beroep heeft die man.

  2. Reynelaide kijkt altijd zo verliefd naar mij en mijn tweelingzuster tegelijk al staat ze 10 meter verder

  3. Waarom nog gazetten kopen ? Om u telkens weer aan de PoCo-propaganda desinformatie door rood canaille-journaille te ergeren ? FOERT , koop geen gazetten meer en doe zoals ik , lees ‘t Pallieterke om objectief-correcte berichtgeving te krijgen i.p.v. politiek-correcte zever !

    1. Helaba! Rechts Actueel niet vergeten hé! ;-)

  4. De vierde macht, de pers, de zo geheten” waakhond van de democratie” en de vrije meningsuiting is anno het derde millennium in Vlaanderen een gevaarlijke en zieke hond.

  5. Ja van die schelen zot moeten we het niet hebben die maakt zijn leugens zelf en ziet alles dubbel.Zot geboren, onnozel gewiegd, het zal zeker aan zijn opvoeding liggen een slimme persoon verteld ook geen stupiditeiten zoals hij. Racist tegen eigen volk in hart en nieren dat is zeker dat staat pal boven water.

Comments are closed.