Vanaf 1 mei 2012 werken de gemeenten in Noord-Brabant, Zeeland en (Nederlands) Limburg met een ‘wietpas’. Deze maatregel moet er ondermeer voor zorgen dat enkel nog Nederlanders terecht kunnen in de beruchte coffeeshops. De eigenaars en klanten van de drugswinkeltjes aan de Nederlandse landsgrenzen (Breda, Maastricht, …) zijn boos en voeren actie. Ze beweren dat ze personeel moeten ontslaan en meer van dat fraais. De ‘buitenlandse’ klanten zien het dan weer niet zitten dat ze niet langer hun grammetjes wiet kunnen gaan halen net over de grens. Pownews trok naar Maastricht.

De maatregel van de wietpas werd normaal gezien al einde 2011 ingevoerd in Zuid-Nederland, maar liep enige vertraging op. Het gedoogbeleid aangaande (soft)drugs in Nederland is sinds de invoering ervan controversieel en heeft nooit echt gewerkt. Het enige ‘voordeel’ dat ermee gepaard ging was dat de prijzen enigszins onder controle bleven. De nadelen van de coffeeshops zijn echter legio en we wagen ons niet aan de ellenlange opsomming ervan.

Gisteren trok Pownews er op uit om in de straten van Maastricht eens te gaan kijken hoe de drugsverkoop er momenteel verloopt. De eigenaars van de Maastrichtse coffeeshops hebben namelijk uit protest tegen de wietpas hun winkels gesloten. Zoals verwacht doken meteen in het straatbeeld tientallen drugsdealers op (dat ze allemaal van vreemde afkomst zijn zullen we maar toevallig noemen) die verheugd zijn met de sluiting van de coffeeshops. Hun business draait nu als nooit te voren, of wat had u gedacht!

Bekijk door hier te klikken de aflevering van Pownews van 3 mei 2012. Vanaf minuut 10 begint de reportage over de drugsdealers.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Wietpas in Nederland: junkies boos, coffeeshops boos en illegale dealers blij! Pownews trok er op uit…”

 1. Dat weet ik zo net nog niet. In Denemarken, daar gaan ze van kweek tot gebruik regulieren, en in Frankrijk zul je zien dat de Hasjtag word ingevoerd als Hollande wint vandaag. Nederland doet gewoon een hele grote stap terug.
  Wees duidelijk verbieden of legaliseren, het pasje lost helemaal niets op.

 2. Ze zouden met de handel volledig moeten stoppen

 3. Hans Selderslaghs

  ze zouden hier beter legaliseren en tax heffen. ‘t gat in de begroting zal snel gevuld zijn

  1. Jammer genoeg is dat onmogelijk door internationale regelgeving

  2. U komt hier op de proppen met een ultraliberale stellingname. Dit is een idee uit de koker van een bekend liberaal professor die al lang niets meer in zit met een gezonde volksgemeenschap maar alleen denkt in termen van harde valuta.

   Staten/naties hebben een voorbeeld-functie ten opzichte van hun respectievelijke gemeenschappen. Iets gedogen/legaliseren is dienaangaande juist het slechte voorbeeld geven. Men gaat immers drempelverlagend te werk. De nefaste gevolgen zijn gekend. Drugs is vandaag de dag een onderdeel van de decadentie van onze samenleving. Ieder rechts persoon zou zich derhalve moeten vergewissen van een duidelijk anti-drugs standpunt. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat de ‘wietpas’ een eerste stap is in de richting van de afschaffing van het gedoogbeleid in de Noordelijke Nederlanden!

   In ieder geval maakt de hele polemiek pijnlijk duidelijk dat het gedoogbeleid failliet is! Elke vorm van legalisatie is a priori gedoemd om te mislukken. Daarom; harde aanpak van de verdelers ten einde de toegankelijkheid tot drugs zoveel mogelijk te beperken.

   1. Wat zit u toch vast in termen als ‘rechts’en ‘liberaal’. Komt uit uw schuit en durf ZELF eens na te denken.
    Termen als ‘harde aanpak’ hebben in de geschiedenis NOOIT tot goede resultaten geleid als het om drugs gaat. Wanneer begrijpt men nou eens dat wiet best gelegaliseerd kan worden? Het kruid doet geen VLIEG kwaad. Probeert u het zelf eens te roken en sta versteld van het verzachtende, helende en vredelievende effect…
    Starre koppen in het klein zijn oorlogen in het groots. Wordt toch godverdomme eens wakker en denk eens echt na.
    Beperken, ‘oorlog’ vs drugs, … dát is pas allemaal gedoemd te mislukken.

Trending

%d bloggers liken dit: