Racisme is overal. En om al die stoute racisten beter te kunnen volgen, stelt CD&V voor om ‘mogelijke’ racisten af te luisteren. Het omstreden voorstel voor (onder andere) deze ‘telefoontap’ werd al in 2008 op de Kamerbanken voorgelegd, maar tot op heden gebeurde er niet veel mee. Kamerfractieleider Raf Terwingen (CD&V) diende het voorstel dus opnieuw in en wil daarmee de burgemeesters onder andere meer slagkracht geven wanneer boze skinheads hun parochiezalen innemen. N-VA stelt ondertussen in het Vlaams Parlement voor om een Vlaams antidiscriminatiecentrum op te richten.

“Maak telefoontap én politie-infiltratie mogelijk voor àlle racistische en negationistische misdrijven. En laat de onderzoeksrechter stiekem afluisterapparatuur installeren in de lokalen van verdachten van die misdrijven. De burgemeesters moeten bovendien racistische en negationistische bijeenkomsten kunnen verbieden, ook als de openbare orde niet wordt verstoord en geen misdrijven zijn vastgesteld.” zo horen we uit de mond van tsjeef Terwilgen.

Terwilgen krijgt net zoals in 2008 de wind van voren met dit voorstel en de wind komt niet uit rechtse hoek. Het is dan ook niet logisch dat enkel discriminatie op basis van racisme wordt aangepakt, zo vinden de Liga voor Mensenrechten en enkele andere organisaties die ook begaan zijn met de rechten van homo’s en andere minderheidsgroepen die gediscrimineerd zouden worden. “Vooral links en de mensenrechtenorganisaties, die altijd al heel veel problemen met de wet op de bijzondere politiemethodes hebben gehad of resoluut tegen die wet waren, zouden hier in contradicties verstrikt kunnen raken.” zo schreef de Gazet Van Antwerpen het al in 2008.

Maar of het wetsvoorstel het haalt of niet, de N-VA heeft ook een ideetje dat hier naadloos bij aansluit. De N-VA-fractie in het Vlaams Parlement vraagt dat de Vlaamse Regering zo snel mogelijk werk maakt van een eigen Vlaams antidiscriminatiecentrum. U leest het goed, de de partij van De Wever wil een Vlaamse versie van het beruchte en geldverslindende en vooral nutteloos en partijdige CGKR. “Het is toch de logica zelve dat Vlaanderen een eigen centrum heeft voor haar eigen bevoegdheden?” aldus Vlaams parlementslid Vera Celis (N-VA).

De N-VA dat altijd nogal kritisch stond ten overstaan van het CGKR deed dit dus niet omwille van de taken die het CGKR zich zelf oplegt, maar wel om het feit dat het CGKR een federale en dus geen regionale instelling is. De inquisitie tegen rechtse politici en rechtse burgers in Vlaanderen, die een gezonde kritische mening hebben over onder andere de massa-immigratie, zal onder (mogelijk toekomstig) N-VA-bewind onverminderd doorgaan. Uiteraard voelen wij ons niet aangesproken als het over discriminatie gaat, maar we vermoeden dat we ons wel aangesproken moeten voelen. De N-VA trekt nog maar eens de kaart van het establishment, dat er alles aan doet om het nationalisme in onze contreien aan te pakken… Proficiat!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Politieke voorstellen: telefoontaps voor ‘vermoedelijke’ racisten (door de CD&V) en een Vlaams antidiscriminatiecentrum (door de N-VA)”

  1. vandendriessche roger

    ik durf niet meer reageren bibber, bibber de politie staat al misschien aan mijn deur

  2. Hier in deze onstaat, mogen we niets meer zeggen of doen, want als je dat wel doet ben een racist of een antisemiet, uw vrijheid wordt aanbanden gelegd op alle gebied – 1 op uw vrijemeningsuiting, en we hebben het dan nog niet over uw bewegingsvrijheid – 2 door flitskamers zowel mobiel als vaste – 3 door alcoholcontrloles – 4 door trajectcontrole, het zal nog zover komen dat we ons niet meer zullen kunnen kleden naar ons eigen gedacht, het wordt hoog tijd dat deze onstaat van het toneel verdwijnt en dat een Vlaamse Republiek in plaats komt.

  3. hier zie je maar weer hoe VLAAMSGEZIND de NVA is.een 2de soort cgkr OM DE VLAMINGEN TE BELETTEN VAN TE ZEGGEN WAT IEDEREEN DENKT van de MASSA immigratie.WAARHEID MAG NIET GEZEGD WORDEN.TYPISCH belgisch,NIET VLAAMS

Trending

%d