UGent blokkeert lezing Europees Parlementslid

De Universiteit Gent weigert een zaal open te stellen voor Europees Parlementslid Mario Borghezio (Lega Nord). Borghezio zou op 2 mei voor de Nationalistische Studentenvereniging komen spreken over de bankencrisis. De NSV! deelt mee dat de lezing op een andere locatie zal doorgaan. De NSV! Gent noemt de beslissing “het zoveelste bewijs dat open debat aan de UGent niet gewenst is. Terwijl de universiteit uitpakt met slogans als ‘Durf Denken’ en zichzelf identificeert als pluralistische instelling, moeten wij spijtig genoeg vaststellen dat de vrije meningsuiting hier enkel geldt voor politieke bondgenoten.”

Borghezio is Europees Parlementslid voor de Lega Nord, voormalig staatssecretaris van justitie en Italiaans volksvertegenwoordiger van 1992 tot 2001. De NSV!, een door de UGent erkende studentenvereniging, reageert verontwaardigd op het feit dat een democratisch verkozen politicus geen forum krijgt op de universiteit. “Wij laten ons door deze laffe beslissing niet tegenhouden en verzekeren dat de lezing zal plaatsvinden. De student heeft genoeg kritisch denkvermogen om zelf een oordeel te vellen over Borghezio, zonder dat de rector hier moet tussen komen. Wie overtuigd is van zijn eigen gelijk, is niet bang om ook een ander aan het woord te laten. Dat de UGent geen andere meningen toelaat bewijst enkel de zwakte van de eigen intellectuele positie.”

5 comments

  1. Het zoveelste bewijs dat in dit land de democratie niet bestaat,alleen op papier

  2. Durf denken, dat beweren ze op de VUB terwijl ook daar deze slogan enkel op linkse systeemknechten van toepassing is.

  3. Wij, Loge Freaks zijn immers tegen Free Speech ; wij huldigen “diversiteit”(sic) zolang ze UNIFORM conform is aan ons Eigen Politiek-Correct Betweterig Groot Gelijk, wij noemen dat “Vrije Onderzoek” (sic) omdat wij toch alles zoveel beter weten, maar belastingsgeld subsidies pakken we WEL gretig aan van andersdenkende belastingbetalers, ha ja, dan zijn ze tenminste nog voor iets politiek-correct dienstig door onze gretig geopende muilen te laten voederen door al die belastingbetalers die WEL economisch productief nuttig bezig zijn !

Comments are closed.