1 mei met het Vlaams Belang

Gisteren pakte het Vlaams Belang uit met een 1 mei-viering op het De Coninckplein in Antwerpen. Voor sommige politiek-correcten een ‘provocatie’, maar er waren geen problemen te melden en heel de organisatie verliep op wieltjes. Enkele charmezangers en een charmezangeres moesten de sfeer er in brengen, zodat heel het gebeuren op een mini-schlagerfestival leek.

Filip Dewinter speelde een thuismatch. Bij het begin van zijn speech werden de spuuglelijke rode stadsvlaggen met de stralende ‘A’ van Antwerpen vervangen door de rood-witte vlaggen met Vlaamse Leeuw en het traditionele wapenschild van Antwerpen, dus met kasteel en handjes.  Deze vlaggen zijn een ‘product’ van het Antwerpse Vlaams Belang en zijn samen met de bijhorende pins en balpennen leuke en hoogst originele hebbedingetjes. Ook goed gevonden: de foldertjes met de ‘voorpagina’s’ van een geïslamiseerde Flair en Libelle, de vrouwenblaadjes die vinden dat een boek van Anke Van dermeersch niet thuishoort in hun kolommen.

Terwijl Freya Van den Bossche van de SP.a zich drukt maakte om de uitspraken van Patrick De Maeseneire, de CEO van Adecco, die het vakantiegeld en de dertiende maand wil afschaffen, terwijl hij zelf met het luttele bedrag van € 3,2 miljoen per jaar moet zien rond te komen, pakte Dewinter haar vader Luc Van den Bossche aan, die als socialist een slordige € 700.000 per jaar in zijn hoedanigheid van voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport opstrijkt.

Daarnaast pakte hij ook – zeer terecht overigens – nog andere pseudo-socialistische poenpakkers aan zoals Steve Stevaert, Chokri Mahassine, Rudy De Leeuw, Bruno Tuybens en vele anderen uit de partij die nog steeds beweert de partij van het gewone werkvolk te zijn. Ook haalde Dewinter uit naar de bankiers die gered worden met het belastingsgeld van de Vlamingen. ‘Inderdaad, de rente van uw centen zit in de beurs van de bankdirecteurs’, wist hij raak te zeggen. En: ‘Wie miljarden spaargeld vergokt hoort niet thuis in de Raad van Bestuur van een bank maar in de Begijnenstraat achter slot en grendel.’

Als tweede spreker nam voorzitter Bruno Valkeniers het woord. Die bracht hulde – mits een ommetje via de Titanic – aan de vele gewone werkmensen die in alle stilte hun dagelijkse plicht vervullen: postbodes, politieagenten, verplegend personeel en zo voorts. Ook hekelde hij de geldverslindende CEO’s.

De Vlaams Belang-tanker lijkt zich in de goede richting te keren. Wanneer ze er in slaagt haar nationalistisch discours te mengen met een sterke – en gemeende – sociale inslag kan dit zorgen voor een tweede adem voor de partij. Afwachten maar!

One comment

  1. Het was een enorm geslaagde 1-mei viering. De tanker gaat inderdaad terug de goede richting uit! De toespraak van Valkeniers was inhoudelijk enorm sterk en die van Dewinter lekker ouderwets radicaal. Als we deze sociale, solidaristische, richting meer en meer uitgaan zitten we op de goede weg!

Comments are closed.