Marokko-België: 1-0

De titel is misschien wat misleidend, maar we gaan het niet hebben over een voetbalinterland tussen Marokko en de Rode Duivels. De Marokkaanse eerste minister heeft twee weken geleden zijn ware aard getoond en heeft de Belgische minister van justitie verschillende keren zwaar beledigd. Alsof dit nog niet erg genoeg is, heeft de betreffende minister “geen zin” om hier een rel(letje) over te maken. Only in Belgium?

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open-Vld) hadden hun trip naar Marokko vermoedelijk enigszins anders voorgesteld. Tussen de couscousdiners en vieruurtjes met munthhee door stond er een onderhoud gepland met de eerste minister van Marokko, Abdelilah Benkirane van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling. echter, op gebied van beleefdheid was deze man niet erg ontwikkeld en ‘rechtvaardigheid’, vooral dan tussen man en vrouw, was ook niet meteen zijn sterkste kant.

Om kort te zijn, deze Marokkaan belichaamde alle clichés die we al eens opgevangen hebben over de ‘typische’ doordeweekse islamiet. Hij had moeite om Turtelboom aan te kijken, liet haar amper iets zeggen, noemde haar de ‘tolk’ van Reynders en ga zo maar door. Turtelboom wilde tijdens de besprekingen rond krijgen dat Marokko Marokkaanse gevangen, die in onze cellen verblijven, zou opvangen in hun thuisland. Abdelilah moest daarvoor enkel nog zijn akkoord geven.

Om die reden beet de liberale minister – die overigens op gebied van schelden door vreemdelingen en linkse aanhangers al heel wat gewend is – haar lippen geheel stuk, draaide haar tong rond tegen een tempo waar menig blenders jaloers van zouden worden en besliste om niet te reageren op de beledigingen. Ook Reynders toonde niet meteen zijn mannelijkste kant en nam geen enkele keer de verdediging op van zijn vrouwelijke collega.

Deze laffe houding van beide beleidsmakers verbaast ons natuurlijk niet. Ze kruipen nog liever door het stof en laten zich vrijwillig met modder ondergooien om een handtekening, die ze misschien toch nooit zullen krijgen. Het is deze typische houding van linkse liberalen die ons land nog maar eens te kakken zet voor gans de wereld. Want enkel wie naïef is, denkt dat de nieuwsberichten hieromtrent niet verder reiken dan onze media. In Marokko alvast is de media al begonnen. En Turtelboom? Zij heeft met de houding die ze daar ten toon spreidde gekregen wat ze verdient. Misschien kan ze over 20 jaar gaan klagen bij Humo dat ze zich geïntimideerd voelde…

One comment

  1. Dat ze nu zelf eens aan den lijve ondervindt met welk soort volk men hier te doen heeft. En Reynders stond erbij en kijkt ernaar. Laat dit nu juist eens één van de franstalige dames geweest zijn , zou een ‘Onckelinx’ ook zo met haar om kersen laten rijden, zou Reynders dan op dezelfde manier gereageerd hebben? Och ‘t was maar een doodgewoon Vlaminksken.

Comments are closed.