In antwoord op een vraag van Filip Dewinter liet minister van Justitie Turtelboom weten dat eind 2011 11.236 gedetineerden in de strafinrichtingen van ons land verbleven: naast de vele genaturaliseerden, die als ‘belg’ beschouwd worden, waren daarvan maar liefst 4.986 van hen ‘vreemdeling’, dus niet-Belg. Dat is 44%!  De kostprijs per gedetineerde bedraagt momenteel 126 euro per dag, en dat betekent dat het verblijf van de 4.986 gedetineerde vreemdelingen onze samenleving jaarlijks in totaal 230 miljoen euro kost!

In Vlaanderen verblijven 5.548 gedetineerden in de gevangenissen waarvan 2.459 vreemdelingen (44%). In de gevangenissen in Wallonië verblijven 4.261 gedetineerden van wie 1.614 vreemdelingen (38%).  In de Brusselse gevangenissen is de situatie helemaal te gek voor woorden:  daar verbleven 1.427 gedetineerden van wie maar liefst 913 vreemdelingen.  Dat is 64%!

Tot Belg genaturaliseerde vreemdelingen worden in deze cijfers vanzelfsprekend beschouwd als ‘Belg’.  Dat betekent dat het aantal allochtonen in deze cijfers nog fors hoger ligt…

Het is overigens niet zo dat – zoals al te vaak gesuggereerd wordt – de vreemdelingen in onze gevangenissen in meerderheid behoren tot rondtrekkende (vaak Oost-Europese) bendes. Van de 4.986  vreemdelingen die eind vorig jaar in de Belgische gevangenissen verbleven, zijn er 3.536 (71/%) wel degelijk legaal in België ingeschreven tegenover maar 1.450 (29%) die van het buitenland komen of illegaal in het land verblijven. De meeste vreemdelingen in onze gevangenissen verblijven dus wel degelijk legaal in ons land.

Het Vlaams Belang stelt voor vreemdelingen die een gevangenisstraf van minstens zes maanden oplopen onverbiddelijk uit te wijzen. Wat de N-VA voorstelt is niet bekend: wellicht moeten ze tweemaal het foldertje van Geert Bourgeois overschrijven waarin staat hoe ze van hun vreemdelingenstemrecht kunnen gebruik maken…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “44% van opgesloten criminelen is niet-Belg, kost een fortuin”

 1. Rudolf de Caters

  Men moet durven verder denken. België wil tewerkstelling scheppen. Hoe?
  Men trek misdadigers aan. Men maakt ze tot Belg. Misdadigers doen wat ze moeten doen:
  stelen, overvallen, handel in men weet wel wat, enz enz
  Dan gaan we de misdaad bestrijden. Wat hebben we nodig politie, veel politie, rechtbankpersonee
  veel rechters, bewakers, psychologen, sociale werkers enz enz
  Al die mensen zijn toch aan het werk.
  Dan spreken wij nog niet van de schade die de misdaad veroorzaakt. Die moet +/- hersteld worden.
  Dus werk.
  Schaf de misdaad af en de werkeloosheid stijgt tot 30%.
  Financiering: geen probleem daarvoor dienen de lullen die nog niet in de misdaad zitten.
  PS: Vergeet de bouw niet van de gevangenissen. Werk, veel werk. En misschien heeft de aanbesteding ook nog aangename kanten ….voor enkelen….

 2. Hilde FRANCKAERT

  Volgens het Europese Hof van justitie dat baas is over ons en onze justitie, tenminste omdat onze Eurofiele politici die je eigenlijk al Euroneukers kan noemen, dit willen, is dat tegen de mensenrechten!
  Dat onze economie en onze samenleving ineen stuikt, dat is niet tegen de mensenrechten.
  Dat we ons financieel in ons blootje zetten om de Reus op lemen voeten in leven te houden en ten onder gaan, is niet tegen de mensenrechten! Maar dit voorkomen, dat is dus wél tegen de rechten van de misdadigers en die moeten absoluut beschermd worden in het crazy Moslimpolitiek-correcte denken van de Peacemakers, one world, one Europe, one Arab en oliearchen! Allez vooruit met die ‘peace’ en zing alvast het Europese vredeslied van die bekende vrijmetselaar .
  Terwijl de Titanic zonk, bleef het orkest ook spelen!

 3. Daniel Deblaere

  … en zeggen dat er Vlamingen zijn die nog geen 12 euro pensioen per dag krijgen. €126 per dag per gedetineerde …

Trending

%d bloggers liken dit: