Het grote feestje van Hollande is niet kunnen doorgaan. Hij won dan wel de eerste ronde van Sarkozy, maar niet met een gigantische voorsprong. De hoop van de PS dat de extreem-linkse Mélenchon veel stemmen van het FN zou afsnoepen die vervolgens zouden gerecupereerd worden door Hollande is ijdel gebleken. Het zijn de kiezers van het FN die de koningsmakers zijn, al zit Hollande er niet echt naar te hengelen. Die heeft immers andere bondgenoten.

Een stem tegen Sarkozy is nodig “pour défendre notre dignité contre l’islamophobie et la stigmatisation des membres de notre communauté” aldus Mohamed Salah Hamza, imam van een Parijse moskee. Ook in andere moskeeën probeert men moslims aan te zetten om te stemmen op Hollande. In totaal een 700 moskeeën hebben zich ondertussen achter de oproep geschaard. Niet of blanco stemmen wordt verboden, aldus eerder vernoemde Mohamed Salah Hamza: “L’abstention et le vote blanc sont haram”. Ook het Front des banlieues indépendant roept openlijk op om te stemmen op Hollande. Hieronder het volledige bericht uit Le Figaro, hier de webstek van het Front des banlieues indépendant.

Plus d’une vingtaine d’imams ont engagé aujourd’hui leurs fidèles à se rendre massivement aux urnes pour l’élection présidentielle des 22 avril et 6 mai, afin de « devenir acteurs de leur propre changement ». À Paris, le recteur de la mosquée du 18e arrondissement, Mohamed Hamza, a ainsi appelé les fidèles à « défendre notre dignité contre l’islamophobie et la stigmatisation des membres de notre communauté, par un vote massif halal ». « L’abstention et le vote blanc sont haram » (illicites), a-t-il souligné.De son côté, le Front des banlieues indépendant (FBI) a appelé, devant un millier de musulmans réunis à la mosquée de La Défense (Hauts-de-Seine) à « voter utile, c’est-à-dire François Hollande ». Le FBI, estimant que « l’abstention sera importante dans les quartiers sensibles ainsi que dans la communauté musulmane », demande « à voter contre ceux qui n’ont eu de cesse depuis des mois de criminaliser la communauté musulmane ».

Tant à Paris, qu’à Lyon, Grenoble ou Annecy, la prière du vendredi à la mosquée s’est accompagnée de cet appel aux musulmans « à exercer pleinement leur citoyenneté et à faire entendre leurs voix en participant massivement à ces élections ». Plus d’une vingtaine d’imams et de recteurs de mosquées de la région Rhône-Alpes, ont en outre publié un communiqué, signé « Initiative citoyenne des musulmans de France » rappelant à leurs fidèles « l’obligation morale pour un musulman d’exercer son droit au vote. « Pour être entendus, ils (les fidèles musulmans) doivent prendre leur destin en main en exerçant leur droit de vote en leur âme et conscience ».

« Les musulmans de France, selon le communiqué, ne resteront plus les bras croisés. Ils ne peuvent plus se contenter d’être les ‘spectateurs’ de ces élections, ils doivent devenir acteurs de leur propre changement ».

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “François Hollande kent zijn vrienden”

 1. Frankrijk is NIET verloren. Het resultaat van het FN is alles behalve slecht en toont aan dat er HOOP is in Frankrijk.

  Er zijn ongeveer 10% niet blanken in het land, en 20% van de bevolking stemt nu al op een nationalistische partij. Vanuit strategisch standpunt is dat niet slecht. In de toekomst zal het FN enkel groeien.

  VIVE LA FRANCE!
  LANG LEVE VLAANDEREN!!

 2. Daniel Deblaere

  De Fransen -overal ter wereld- kunnen dus straks kiezen de pest en de cholera voor de president van de republiek 2012 e.v. Overigens hoop ik dat jullie een volgende keer, naast de teksten in vreemde talen ook een gratis vertaling zullen aanbieden in de taal van Gezelle, Van Maerelandt, Wilders en De Winter …. Met dank bij voorbaat!

 3. Frankrijk is verloren, zoveel is zeker

Trending

%d bloggers liken dit: