Overal ter wereld, maar vooral in het onafhankelijke land Armenië, worden vandaag de slachtoffers herdacht van de Turkse genocide op de christelijke Armeniërs in 1915.  Naar schatting 1,5 miljoen Armeniërs worden toen omgebracht met massamoorden, dodoenmarsen en concentratiekampen.  Gisterenavond stapten al tienduizenden Armeniers op in de Armeense hoofdstad Jerevan.  De manifestatie begon met het symbolisch verbranden van de Turkse vlag – een vijandige daad die allicht niet enkel ingegeven wordt door de genocide zelf, maar ook door de hardnekkige weigering van de Turken om de genocide als dusdanig te erkennen.  Wie er in Turkije over schrijft vliegt zelfs zonder verpinken de gevangenis in…

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “[VIDEO] Armeniërs gedenken Turkse genocide op 1,5 miljoen christenen”

  1. Daniel Deblaere

    leve de vrije meningsuiting!

  2. Hilde FRANCKAERT

    Waarom stelt het Vlaams Belang deze datum niet openlijk mede in als officiële herdenkingsdag en doen ze er openlijk aan mee vraag ik me af.? Of roepen ze bevb de militanten op om dit te herdenken.Of een andere publieke daad of statement? Ik zou ook graag meegaan elk jaar in zo een herdenkingsmars! Waarom wordt daar in het parlement geen een of ander voorstel over gedaan. Ik hoor de CD & V daar niets over zeggen en die noemen zich nochtans katholiek en christelijk !

Trending

%d