Topman Dexia bekomt bijkomend pensioen van € 583.000.

Het houdt maar niet op. Bijna maandelijks komen er nieuwe details vrij over de exuberante salarissen van toplui in de zakenwereld. Deze keer is het de beurt aan Pierre Richard, Fransman, van 2000 tot 2006 grote baas van Dexia en later voorzitter van de raad van bestuur van deze groep. Hij wordt genoemd als de man die met zijn nefaste beleid Dexia ten gronde richtte. In 2006 beslistte Dexia dat de man bij zijn pensioen er nog eens jaarlijks € 583.000 bovenop krijgt.

Ja, u leest het goed: bovenop zijn schamele pensioentje! Hij zou anders toch maar de zoveelste arme gepensioneerde zijn, nietwaar? Nu wil Dexia die riante pensioenregeling wel ongedaan maken, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk: afspraak is natuurlijk afspraak.

Dat neemt niet weg dat het wraakroepend is dat de veroorzakers van de crisis weer maar eens beloond worden en dat het gewone volk voor de zoveelste maal moet slikken, zwijgen en betalen. Maar ja, daar dient het gepeupel toch voor, zoals de Berlaars-Toscaanse wijnboer Karel De Gucht het ons in een nieuwsuitzending ergens in februari nog voorhield.

Oh ja, in 2011 verdiende huidige Dexia-topman Pierre Mariani een slordige € 1,5 miljoen. Zijn die managers en CEO’s dan écht zoveel geld waard?

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

One comment

  1. De miljoenen mensen die overleven met amper één of enkele euro’s en/of dollars per dag zijn solidair met de zaken- en sportlui die zwelgen in hun weelde, inkomsten enz…. Denk ik

Comments are closed.