Open-VLD’er Edmond Cocquyt jr. wil Gent terug verfransen

De Gentse Open VLD’er Edmond Cocquyt jr. verdeelt 48.000 franstalige stadsplannetjes in Gent. Onder meer in het Nieuwsblad vertelt hij waarom: “De Franse taal en cultuur maken deel uit van de Gentse geschiedenis. Gent was ooit de meest verfranste stad van Vlaanderen. Daar schiet jammer genoeg weinig van over. De generatie van dertig tot veertig jaar spreekt nog redelijk goed Frans, maar twintigers kunnen nog amper Frans praten. Gent is teveel ontfranst. Stad Gent had zich niets van de taalwetgeving moeten aantrekken.” Verder vindt hij dat wie zich eraan stoort niet breeddenkend is. Hij wil ook niet provoceren, zegt Cocquyt jr.

Of de man het echt meent, is niet duidelijk, maar denkelijk zullen er niet veel Gentenaren heimwee hebben naar de tijd van ‘la Belgique de papa’, toen  Vlaamse boerenjongens in het leger met de nek werden aangekeken omdat ze geen Frans spraken en er op school een signum werd uitgereikt aan de snoodaard die ‘Vlaams’ sprak op de speelplaats.

Ondertussen is zijn ‘stunt’ best wel een provocatie en we zouden eens moeten uitzoeken of de franstaligen even breeddenkend zijn indien Vlamingen hen een gelijkaardige peer zouden stoven. Het antwoord laat zich raden.

Insmeren met groene zeep en schuiven maar!

4 comments

  1. Toch geeft men hem vrij spel in Gent! Dit zal wel betaald zijn met belastingsgeld. Zouden alle Vlamingen daarmee akkoord geweest zijn? Men zou een petitie moeten houden ( niet akkoord-verspilling belastingsgeld) en hem aanklagen bij het grondwettelijk Hof of Raad van State. Dit kan zo maar niet. En wat doen de ‘Vlamingen’ in Gent, dus hem laten begaan! Gewoon schande!

  2. mijn buurvrouw verzamelt alles over Gent, maar dit hebben wij niet inde bus gekregen,
    was waarschijnlijk alleen voor de “betere klasse” buurten !!!!!!!!!!!

  3. … op 1 mei 2011 stapte Edmond Cocquyt nog op in de 1 mei stoet te Gent. Toen sprak hij nog de taal van de flamingant Emile Moyson, het verzamelde (en misleidde) kruim van de arbeiders, de kampioenen van de cumuls en de veelverdieners met socialistische partijkaarten.

Comments are closed.