Kristof Slagmulder, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Denderleeuw, deed deze week een opmerkelijke ontdekking. Zijn gemeentebestuur ontving een brief van N-VA-minister Geert Bourgeois, waarin die alle Vlaamse gemeentebesturen oproept om vreemdelingen aan te moedigen gebruik te maken van hun stemrecht bij de lokale verkiezingen van 2012. Het gemeentebestuur moet zelfs het juiste formulier voor de vreemdeling invullen en hem aan het handje begeleiden naar de juiste dienst om het in te dienen. Nochtans heeft de N-VA altijd beweerd dat het een tegenstander is van dat stemrecht voor vreemdelingen…

De brief laat er geen enkele twijfel over bestaan dat de N-VA wil dat zoveel mogelijk vreemdelingen deelnemen aan de verkiezingen in Vlaanderen. ‘Als Vlaams minister wil ik in de aanloop naar deze verkiezingen alle niet-Belgen aanmoedigen om hun stem uit te brengen‘, zo zegt Bourgeois ferm. Hij heeft daarvoor een folder laten opstellen, en hij vraagt de Vlaamse gemeentebesturen om de NVA te helpen: ‘Ik zou u dan ook willen vragen om deze folder zoveel mogelijk te verspreiden bij niet-Belgen’. (Voor de volledige brief, zie onderaan)

Maar een folder volstaat niet. De NVA-minister geeft in een apart document ook nog wat ‘tips om met de folder verder aan de slag gaan’ met groepen vreemdelingen via gesprekken.  In dat document, ‘gespreksschema bij folder ‘stemrecht voor niet-Belgen’, laat Bourgeois laat er geen twijfel over bestaan: ‘bedoeling is om de deelnemers via dit gesprek te motiveren om te gaan stemmen’, zo klinkt het bovenaan pagina 2. Ook hoofddoekdragende moslima’s mogen niet vergeten worden: ‘Benadruk dat in België zowel vrouwen als mannen mogen stemmen’, zo klinkt het. De vreemdeling moet bij het handje geleid worden om hem zeker te doen stemmen: ‘Geef iedere deelnemer een inschrijvingsformulier, bied hen de mogelijkheid het in te vullen, spoor de deelnemers aan het binnen te brengen, leg hen uit waar de bevolkingsdienst zich bevindt, indien mogelijk, toon de weg op een plan.’

Mogen we ons veroorloven bij dat laatste eens even in het haar te krabben? Stemrecht zou in een normaal land de bekroning moeten zijn van de wil tot integratie die gebleken is uit een deftige naturalisatieprocedure, maar in dit geval vraagt de Vlaamse overheid dus aan gemeentebesturen om kandidaat-kiezers met de vinger op een plan te tonen waar de bevolkingsdienst van hun eigen gemeente zich bevindt. Als ze zelfs dat niet weten, wat geeft hen dan het recht zich met een stem te bemoeien in het bestuur van een Vlaamse gemeente?  (Voor het volledige gespreksschema, zie onderaan)

De oproep van N-VA is des te opmerkelijker omdat de invoering van het vreemdelingenstemrecht in 2004 door de paarse regering van Verhofstadt één van de grote politieke botsingen van het naoorlogse Vlaanderen is. Verenigd Wallonië duwde dat stemrecht met de steun van Vlaamse collaborateurs door de strot van een ruime meerderheid van de Vlamingen die daar absoluut tegen was. Dat uitgerekend de N-VA dat stemrecht nu niet langer wil afschaffen, maar integendeel wil promoten, is verbijsterend.

Er is stilaan aan het immigratiestandpunt van de N-VA ook geen touw meer vast te knopen.  In het federale parlement beweren N-VA’ers voorstander te zijn van een strakker immigratiebeleid;  Ben Weyts deed recent nog uitspraken tegen het vreemdelingenstemrecht.  Maar de N-VA-fractie in het Vlaams parlement met Geert Bourgeois erkent intussen moskeeën en minaretten, steunt het racistisch anti-Vlaamse onderwijsbeleid van de SP.a, handhaaft een verklikkingsnetwerk van ‘Meldpunten Discriminatie’ en gaat nu dus zelfs vreemdelingen actief oproepen zich te bemoeien met dé interne Vlaamse aangelegenheid bij uitstek: de verkiezing van onze  bestuurders. Heeft de Vlaamse kiezer niet stilaan recht op wat duidelijkheid, mijnheer De Wever?

Ziehier de brief van NVA-minister Bourgeois:

Hier het door NVA-minister meegestuurde ‘gespreksschema’:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “N-VA roept allochtonen op gebruik te maken van hun vreemdelingenstemrecht”

 1. […] uit te wijzen. Wat de N-VA voorstelt is niet bekend: wellicht moeten ze tweemaal het foldertje van Geert Bourgeois overschrijven waarin staat hoe ze van hun vreemdelingenstemrecht k… Beoordeel dit: Share this:Vind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit bericht werd […]

 2. NVA het nieuw CD&V? Daar lijkt het toch meer en meer op

 3. GEEN STEMRECHT VOOR VREEMDELINGEN

 4. Brunhilde Brahm

  Jaren geleden hebben we 200000 handtekeningen op alle markten in Antwerpen rondgehaald…
  Geen Stemrecht voor Vreemdelingen.In wind en regen kon ons niemand tegenhouden.
  Herman De Croo heeft de handtekeningen in het Gerechtshof in de kelder gebracht. Amen…
  Schandalig. Het leve terug het VLAAMS BLOK…

 5. Soms geloof je je ogen niet, en het ergste, dit wordt je notabene aangedaan door je eigen volksgenoten…

 6. Misschien geen slecht idee als ze Vlaanderen daarmee willen promoten bij allochtone kiezers.?? !!
  Langs de andere kant vind ik het niet langer verantwoord en normaal dat Vlaams Belang in Brussel en zeker in Antwerpen nog steeds geen Christelijke medestanders heeft gerecruteerd die onze normen en waarden aanhangen, maar wel een donkere kleur hebben!
  In Brussel zijn er pakweg 10.000 den medestanders van onze normen en waarden en al spreken ze daar Frans, ik ken er minstens eén, alhoewel die enkel Frans spreekt (te Laken woonachtig is ) en die ondanks de negatieve propaganda van de RTBF tegenover het Vlaams Belang, heel goed weet waar zij voor staan.Hij heeft me twee jaar geleden verteld hoe hij als eerlijke christen GOED kon onderscheiden en vast stellen wat er mis is en waar de andere partijen voor staan en dat Vlaams Belang geen racistische partij is! En ook , dat hij het totaal afkeurt en niet eerlijk vindt, dat Afrikaanse migranten gaan betogen voor hun erkenning als asielzoeker en dan van de OCMW gaan leven!
  Hij wil GRAAG stemmen voor het Vlaams Belang en vond het spijtig dat De Mol er niet meer is. De CDH en de MR gaan met de Christelijke Afrikaanse stemmen lopen terwijl ze naar het Vlaams Belang zouden moeten gaan.Waarom hebben Dominic Lootens of anderen en hun bestuur geen Afrikaanse Brusselaars op de lijst gehad? En nu misschien ook weer niet?
  Sorry, maar dat is niet gezond!
  En die uitvluchten die ik dan hoor, van geen alibi-allochtonen op de lijst, dat is flauwe kul! Er zijn gewoon -weinig of geen Vlaams Belangers die christelijk zijn en gelovig en daarom geen zelfvertrouwen hebben om die mensen te winnen voor hun bestuur.Of men is niet sociaal genoeg om contacten te leggen, of niet assertief, niet genoeg zelfvertrouwen en of ook een stuk racist!? Of men heeft een hekel tegen al wat met het christelijke te maken heeft of men is gewoon niet geintresseerd in de mensen?
  In Antwerpen zijn er gemeenschappen van Christenen die Brazilliaans zijn, Spaanstalig en zoveel andere christelijke gemeenschappen, Engelstalig, Arabisch, Armeens enz en kerk gemeenschappen zoals Nouvelle Jeruzalem. Oke daar zijn ook veel vreemdelingen tussen maar met onze normen en waarden.
  Maar als de NVA, Nederlandstalige Afrikanen kan winnen voor hun programma, hoeveel te meer dan niet ons Vlaams Belang? Kunnen de besturen van het Vlaams Belang geen vreemdelingen én allochtonen gaan warm maken om op te komen voor Vlaanderen? De vijanden van onze vijanden en dat is de harde Islam, dat moeten onze vrienden zijn en die moesten al lang binnengehaald geweest zijn!
  Men moest in de tijd dat de zes jaar verstreken zijn al lang allochtone bestuursleden gerecruteerd hebben! En zeker in Brussel! Ik durf niet te vragen hoeveel er daar al danniet in het bestuur zitten, want ik zou me boos gaan maken en gedemotiveerd voelen als ik zou horen dat er geen zijn .Eigenlijk is dat onacceptabel !
  Mensen die geïntegreerd zijn, voor Vlaanderen en voor onze normen en waarden en democratie behoren ook tot ons volk! Zij moeten mee ten strijde kunnen gaan met ons tegen de Islamisering en Arabisering van de maatschappij, tegen de criminaliteit en waardeverlies. Niet dat zij dat niet willen! Integendeel! Dat willen zij wel!
  De vraag is of zij het mogen, of zij de kans krijgen, want anders missen wij een kans om Antwerpen en Brussel te heroveren. Het is dit of ten onder gaan! Aan onze Rechtse politici hier de keus!!Dacht Marie-Rose Morel er ook niet zo over? Ik heb trouwens nog een camcorder opname liggen waar zij prettig communiceerde met een Vlaams sprekende Afrikaan op een VB meeting in Lebbeke.

  1. Ik wil hier even antwoorden op de bewering van het zich niet christelijk bekennen van het Vlaams Belang. De meerderheid van hen is wel degelijk christelijk, er zijn intern zelfs gebedsgroepen. De reden waarom ze afstand nemen is om het feit dat hetgeen zich christelijk zou moeten bekennen (de CD&V) precies de partij is die de islamisering in de hand werkt in ons land. Er zijn lijsten met mensen van Poolse, Spaanse en Italiaanse afkomst om er maar enkele te noemen, dus dat racisme kan je hen niet aanwrijven. Dit zijn stuk voor stuk mensen die goed geïntegreerd zijn en netjes zoals iedereen hun werk doen en zich aan de wetten houden. Zij die WILLEN opkomen voor Vlaanderen krijgen wel degelijk de kans – graag zelfs – maar helaas zijn juist dat de witte raven in steden als Brussel, Gent, Antwerpen enz.

 7. Nu is het onmogelijk geworden nog dieper te vallen en nog meer Vlaanderen te verraden, o, N-VA! Het masker is eindelijk helemaal gevallen. Wat voor Bart de Wever en zijn trawanten telt is niet het belang van de Vlamingen en de Vlaamse onafhankelijkheid, maar stemmetjes, zitjes, vergoedingetjes. Is er nergens een subsidie te versieren voor de bouw van een Vlaamse klaagmuur? Het gaat niet langer om dertig zilverlingen, maar om dertig stemmetjes. Wat nu is gebeurd, daar walg ik van.

 8. Ghis. Notelaers

  Eindelijk komt de NVA uit de kast met haar slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen en voegt de daad bij het woord: “De kracht van verandering”.

 9. waar zal dit eindigen ons land is nu al naar de klote met die 1minister

 10. Ze hadden vreemdelingen NOOIT geen stemrecht mogen geven !

  1. Jos De Vriendt ; wij zitten inderdaad op de TITANIC de Vlamingen zijn een inferieur volk en de oorzaak tussen 183O en 1932 konden zij geen hunaniora-hogeschool-of universiteit doen in hun
   moedertaal.Hoeveel generaties zijn hier verloren gegaan .?
   Vertel dit aan een Amerikaan Chinees of gelijk welke buitenlander ze geloven U niet.
   Is dat geen misdaad tegen de menselijkheid geweest.
   Vandaar zo iets als de brief van Geert de Advocaat

Trending

%d bloggers liken dit: