De wereld volgens HLN.be

Momenteel loopt in Noorwegen het proces tegen terrorist Anders Breivik. De man leeft volgens sommige getuigen, en daar lijken zij groot gelijk in te hebben, in een fantasiewereld. Zijn wereldwijd netwerk van terreurcellen is zo goed als zeker verzonnen. Maar HLN.be slaagde er dan weer in om in een klein artikel toch weer kemels van wereldvreemdheid te slaan.

Het bewuste artikel kan men hier vinden. Men begint met te melden dat hij zijn “extreem-rechtse groet” achterwege liet na de vraag van advocaten en slachtoffers. Dat willen wij goed geloven, waarschijnlijk is de idioot gewoon verteld geweest dat het ging om een socialistische groet. Tenzij de Black Panthers in de VSA een extreem-rechtse organisatie was, Hugo Chavez een extreem-rechtse president is en deze Nepalese maoïsten eigenlijk cryptonazi’s zijn. Als het echter extreem-rechts is omdat Breivik dit zelf als extreem-rechts ziet, dan stellen wij voor dat hij uit de werken van de socialist Frantz Fanon begint te citeren die stelde dat extreem geweld nodig was voor de wedergeboorte (zowel nationaal, institutioneel als cultureel) van een gekoloniseerd volk. Onze huidige media kennende, is de reactie zo dat er snel zal opgeroepen worden tot een verbod op alle werken waarin de kleinste goedkeuring van geweld staat. Wat zou inhouden dat we van alle oorspronkelijke socialistische en marxistische lectuur af zijn.

We willen echter nog geloven dat men bij die groet direct gaat spreken over extreem-rechtse groet wegens een compleet gebrek aan politieke achtergrond en een gebrek aan intelligentie om op internet politiek/ideologische teksten te lezen en te begrijpen. De volgende kemel is echter ronduit fantastisch. Onder de foto van het artikel staat over Breivik: “Nam een jaar vakantie om 16 uur per dag oorlogsgame te spelen” Direct schieten bij ons meerdere titels door het hoofd: Operation Flashpoint, Battlefield, America’s Army, Soldier of Fortune, Call of Duty, Full Spectrum Warrior, etc… Nee, het bewuste, verder in het artikel nog gewelddadig genoemde, oorlogsgame is… World of Warcraft. Ongetwijfeld heeft Breivik zo geoefend om als Blood Elf toe te slaan in zijn strijd tegen Orcs, dit door non-stop dungeon raiding en drieduizend fetch-quests te doen. U weet wel, World of Warcraft waar de nieuwe wereld Pandaria (gewoon klikken op de naam) onlangs is toegevoegd.

3 comments

  1. Ik dit artikel niet goed volgen… waar gaat het concreet over ofzo?

  2. Ik weet uit ervaring dat er meer dan 5000 quests zijn. En er is een verschil tussen een dungeon en een raid. Plus de Blood Elves en de Orcs zitten samen in een alliantie genaamd “The Horde”
    :p

  3. … hebben jullie deze aanvulling ook doorgestuurd nar de grootste krant van Vlaanderen ? Recht op juiste informatie zou -drommels- een mensenrecht moeten worden, volgens deze onbescheiden reactionaire reactie-gever. Dank voor de verhelderende informatie van de bovenste plank!

Comments are closed.