[TAK] Om de muur van op te lopen

[Gelezen op de webstek van TAK] Terwijl partijkopstukken van N-VA en Vlaams Belang in broedertwist en schande over de straatstenen rollen, schieten lokale kopstukken van beide partijen broederlijk maar even schandelijk kemels. Blijkens een artikel in HLN hebben Stephan Bourlau (Vlaams Belang) en Johan Piron (N-VA) er geen probleem mee dat winkeliers hun goederen ook in andere talen aanprijzen… als het Nederlands maar voorrang krijgt.

Het is ons een raadsel hoe je op deze manier de vele nieuwkomers in de gemeente gaat overtuigen dat het absoluut noodzakelijk is om Nederlands te leren. Handelaars bepalen het straat- en taalbeeld! Niet voor niets lanceerde de provincie Vlaams-Brabant reeds tal van campagnes ter ondersteuning van het Nederlandstalig karakter van onze gemeenten specifiek toegespitst op de handelaars. Misschien kunnen de mensen van Geraardsbergen daar eens wat tips inwinnen.

3 comments

  1. Mag ik de redactie aanraden om eens contact op te nemen met Dhr. Bourlau voor het ECHTE verhaal en niet de HLN weergave!

    TAK mag dit overigens ook eens heel dringend doen.

  2. Ik gaa nooit naar een winkel in Vlaanderen die geen Nederlands spreken,of niet willen spreken!!!

  3. Volhouden en Nederlands blijven praten. Alleen in het BUITENLAND de taal van het land spreken. Aanpassen of niet naar toegaan!!!!

Comments are closed.