In het Nederlandse Rijksmuseum in Amsterdam loopt een tentoonstelling over ‘400 jaar Turks-Nederlands verhoudingen’.  Dat die verhoudingen altijd moeilijk zijn geweest bewijst het feit dat de Turkjes boos zijn over een spotprent van… meer dan 300 jaar oud.  Zoals het in multikulland hoort heeft het museum niet krachtig de vrije meningsuiting verdedigd, maar een laf bordje opgehangen om zich te ‘distantiëren’ van de spotprent.   Ja, culturo’s zijn erg straf om zich te verzetten tegen onbestaande extreemrechtse dreigingen; tegen de islam zijn ze net iets minder dapper…

Op de spotprent ligt de sultan uitgeteld na de nederlaag bij Wenen, met een pittig detail: aan zijn voeteinde staat een toilet waarbij de Koran als toiletpapier gebruikt wordt.  Zoals we weten ligt dat ‘gevoelig’: een Deense cartoonist kreeg jaren na een gedurfde publicatie een moslim over de vloer die zwaaiend met een bijl hem van kant wilde maken…  Intussen werden ook bomaanslag-plannen op de krant die de cartoons publiceerde verijdeld.

Het volledige verhaal lees je hier:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11885002/__Turkse_ophef_om_spotprent_Rijks__.html

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Anti-Turkse spotprent van 300 jaar oud: Turkjes boos”

  1. Heeeerlijk op dit te bussen in de Turkse ambassade!!

Trending

%d