“Q is good for you” tenzij u van het Vlaams Belang bent…

Gisteren kreeg Steven Creyelman, Buggenhouts gemeenteraadslid en medewerker op de ICT-dienst van het Vlaams Belang, een onverwacht telefoontje van radiozender Q-music. Steven had zich via sms ingeschreven voor het programma “Celebcab” van de radiozender, waarin hij kans maakte om de dag erop samen met een Bekende Vlaming mee te rijden naar het werk; dit keer ging het om een plaats in de auto bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block. Groot was ook Steven zijn vreugde toen hem door Wine Lauwers van Q-music werd gemeld dat hij de winnaar van ‘Celebcab’ was en dat hij de dag nadien met de staatssecretaris mee naar het werk mocht rijden. De radiopresentatrice stuurde hem nadien nog een e-mailbericht ter bevestiging, dat u hier kan terugvinden. Maar…

Nog groter was echter Steven zijn verbazing toen hij kort nadien opnieuw telefoon van Q-music kreeg. Daarin werd verwezen naar het feit dat Steven actief was bij het Vlaams Belang en “dat hij dat niet had vermeld”. Op zijn vraag of dat relevant was, kreeg hij het koele antwoord dat dat wel degelijk zo was en dat zijn selectie daardoor niet kon doorgaan. En inderdaad: deze morgen nam een zekere “Danny” de plaats in van Steven in de ‘Celebcab’.

Steven Creyelman: “Ik ben vooral teleurgesteld in Q-music omdat ze mijn politieke voorkeur voldoende vonden om de selectie ongedaan te maken. Blijkbaar gaat men er in hun studio’s van uit dat mensen ‘actief bij het Vlaams Belang’ Neanderthalers zijn die zwaaiend met een knuppel in de ‘Celebcab’ zouden kruipen en geen normaal gesprek kunnen aangaan. Wel, dat soort van sfeerschepperij pik ik niet langer.”

Steven diende daarom vandaag klacht in bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en racismebestrijding (CGKR) wegens discriminatie door Q-music; de radiozender bezondigt zich duidelijk aan een overtreding van de wet van 10 mei 2007. Het CGKR is bevoegd voor deze discriminatiegrond omdat dit een duidelijk geval is van onderscheid op basis van politieke overtuiging in een activiteit die openstaat voor het publiek.

Steven Creyelman: “Ik ben het grondig beu om als Vlaams-nationalist voor het vuil van de straat te worden genomen, terwijl ik –naar mijn bescheiden mening- goed opgevoed ben, vrij degelijk Nederlands spreek en niet totaal onintelligent ben. Toch word ik op basis van mijn politieke voorkeur in het verdomhoekje geschopt. Vandaar dat ik –na een nachtje slapen- klacht indiende bij het CGKR.”

Intussen heeft het CGKR Steven telefonisch gecontacteerd met de mededeling dat dit “op het eerste zicht een duidelijk geval van discriminatie op basis van politieke voorkeur is” en dat dit “nu naar het tweede niveau binnen het CGKR” gaat. Op zich is dit al een kleine overwinning, zeker gezien het CGKR absoluut niet verdacht kan worden van enige sympathie voor het Vlaams Belang.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

10 comments

  1. had dat van q-musik niet verwacht,zo kortzinnig,en dat voor een zender die zich hot en inn voordoet!amai!!!

  2. Q uid? idd zuiver discriminatie; afgevoerd van mijn luisterlijst!

  3. Het CGKR is nutteloos, toch doet het eens wat het zou moeten doen; een melding objectief bekijken en beslissen om actie te ondernemen voor het goede. Het toppunt zou zijn mocht het CGKR nu met dhr. Steven Creyelman contact opnemen en zeggen dat ze de zaak niet meer zullen behandelen omdat hij lid van het Vlaams Belang is.

  4. Het is wel een beetje tegenstrijdig om enerzijds moord en brand en dictatuur te roepen aangaande het CGKR, om dan bij datzelfde CGKR te gaan uithuilen.

    NVDR: In dat geval mag u nooit meer met een trein rijden. Die wordt namelijk uitgebaat door een Belgische instelling, niet?

  5. Wel roep jullie kiezers dan op dat q music niet goed is voor vlaams belangers, dus ook niet voor kiezers ven het VB en zij daar niet mogen naar luisteren van qmusic. Ik zal de daad alvast bij het woord voegen. En als het nationaal instituut voor data statistiek mij nog eens belt en ze stellen vragen of ik naar radioprogammas luister dan zeg ik het vlakaf, dat over die q musiek. Als ze in het glazen huis staan is het ook raadzaam als vlaams belanger openlijk toestemming te vragen of je als ‘pestlijer’ ook een plaatje ,mag sponseren en aan vragen. Neem dat gesprek telkens op met de videofunctie van je gsm of smartfone en zet het op youtube en op de website. Ik zou zeggen; schuim vlaanderen af met verborgen camera. Zeg duidelijk dat’je vlaams belanger bent en raadslid, ook al ben je het niet en film alles. Net zoals die robin van de VRT dat deed! Gebruik HUN gelijke wapens en klaag niet. Doe dat potverdorie gewoon! Voorgedaan is nagedaan. Zijn jullie nu nog niet geleerd? Ik wil jullie aanporren! Alle vooruit met die geit, euh leeuw!

  6. Klootzakken van Q! Ik ga tegen zoveel mensen zeggen da ze ni meer naar die klotezender moete luisteren.

  7. Een bijzonder trieste vorm van discriminatie! CGKR, hier is werk aan de winkel. leve de vrije meningsuiting! Stop (sociale) uitsluiting…

Comments are closed.