Met dank aan Werner Somers voor de inspiratie.

Gebed voor het Vaderland – Remi Piryns

Heer, laat het Prinsenvolk
der oude Nederlanden
Niet ondergaan in haat,
in broedertwist en schande;

Maak dat uit d’oude bron
nieuw leven nogmaals vloeit,
Schenk ons de taaie kracht
om fier, vol vroom vertrouwen,

Met nooit gebroken moed
ons land herop te bouwen,
Tot statig als een eik
voor U ons volk herbloeit.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Nu ook Jan Jambon (N-VA) de deur van Vlaamse eensgezindheid dichtdeed…”

 1. beste Wim,

  Ik beschouw mij wèl als Nederlander.

  Kijk: 1 België is het onecht kind van Frankrijk. En 2 Vlaanderen is het onecht kind van België.

  1. België is het onecht kind van Frankrijk. De eerste bedoeling van de Belgische “revolutie” was om de Zuidelijke Nederlanden en Wallonië alsnog aan te hechten bij Frankrijk.

  2. Vlaanderen is het onecht kind van België. Als de Nederlanden één waren gebleven, zou er in de 19e eeuw nooit een “Vlaams” bewustzijn gegroeid zijn, wegens niet nodig. Wij zouden ons gewoon zuidelijke (katholieke) Nederlanders hebben gevoeld. Net zoals nu in Zeeland, Brabant en Limburg zouden wij misschien af en toe wat gegromd hebben tegen de “Hollanders” uit het Noorden, maar er zou nooit een “Vlaamse” onafhankelijkheidsdrang ontstaan zijn.

  Hier en aan de overkant
  Daar en hier is Nederland
  (Theodoor van Rijswijck, 1811 – 1849)

 2. Het duo FDW-GA had dat liedje misschien beter eens gezongen voor ze MRM, Francis VDE en Frank V buitenpestten. Waarom zou je Dewever en Jambon kwalijk nemen dat ze niet met die twee in zee willen? ‘Wij willen vuil genoeg blijven’, hebben FDW en GA geroepen en ze brengen het nog elke dag in praktijk met domme campagnes. Sommige mensen willen niet vuil zijn of worden, geef ze eens ongelijk.

 3. Enige uitleg misschien?

 4. Daniel Deblaere

  Heerlijk lied, laten we het allemaal samen zingen…

 5. volledig mee eens ,behalve dat ik niet bij NEDERLAND wil zijn.VLAANDEREN VRIJ.er zijn in europa kleinere landen,met minder inwoners en die HEBBEN het recht op zogezegd zelfbestuur,waarom,mogen wij als VLAMINGEN ons lot niet in eigen handen nemen?is het omdat FRANKRIJK 1 maand op 2 bestuurszetel is?daar verdienen ZE veel aan.hotels,restaurants,betaald door de modale europeaan.WIJ zijn gestart met de BENELUX.niet DUITSLAND en FRANKRIJK zijn er mee begonnen,.NU LEGGEN ze HUN wetten aan IEDEREEN OP.ze willen groter worden dan de VS,maar ginds is 1 president.hier wordt hij enkel verkozen omdat het HEN past.hoe meer hij in de media vreschijnt hoe beter voor hem en des te slechter voor dr gewone man.ZIE GRIRKENLAND,portugal,spanje,italie EN BINNENKORT belgie die door EIGENWINST wordt REGEGEERD.

Trending

%d bloggers liken dit: