FPÖ: ‘Vaderlandsliefde in plaats van Marokkaanse dieven’ – Marokko boos

De verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Innsbruck beleeft op dit moment al de rituele opwinding over een verkiezingsaffiche van de FPÖ. “Heimat-Liebe statt Marokkaner-Diebe” (zie foto), of ‘vaderlandsliefde in plaats van Marokkaanse dieven’, is een van de boodschappen van de kandidaat van de FPÖ en hotelier August Penz.

Er werden al aanklachten ingediend wegens ‘aanzetten tot haat’, één van de passe-partout-verwijten uit de dwaze ‘antidiscriminatiewetgeving’ die – mee onder druk van de EU – in zowat elk Europees land bestaat.  Marokko heeft de Oostenrijkse ambassadeur op het matje geroepen. Maar waarom nu pas? Marokkanen worden in Innsbruck al jarenlang in één adem genoemd met diverse misdrijven.   Twee voorbeelden: De landelijke politiedirectie Innsbruck maakt op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken het volgende bekend:

Op 10 december 2009 slaagde de politie van Innsbruck erin na maandenlang onderzoek een beslissende klap toe te brengen aan de Marokkanenscène. Op basis van tot nu toe uitgevoerd onderzoek arresteerde de politie op 10 december 2009 drie Marokkaanse staatsburgers. De onderzoekers, onder leiding van Martin Brunner, hadden maanden nodig om de belangrijkste figuren van de drugsscène van Innsbruck te pakken te krijgen. Door gebruik te maken van bijzondere onderzoeksmaatregelen konden de speurders genoeg bewijzen tegen de verdachten verzamelen. Ze werden op grond van arrestatiebevelen van de arrondissementsrechtbank van Innsbruck gearresteerd.  

Dat er in Innsbruck – niet alleen wat betreft de door de FPÖ aan de kaak gestelde diefstal, maar vooral wat betreft de nog veel gevaarlijker en verwerpelijker drugscriminaliteit – immigranten uit het Noord-Afrikaanse Marokko bijzonder actief zijn, wist het dagblad “Die Presse” zelfs al in maart 2009, toen het in een artikel met de kop “Innsbruck capituleert voor straatdealers” schreef:  

De politie en maatschappelijke werkers krijgen geen grip op de “Marokkanenscène”. De politiek speelt de bal door naar de landelijke politiek, die op zijn beurt verwijst naar de EU. Verontwaardiging na de verkrachting van een 17-jarige.

Iedereen kent ze, niemand houdt van ze. Dat is de situatie van de jonge mannen van Noord-Afrikaanse afkomst, die al jarenlang de straatmarkt voor drugs in de Tiroolse hoofdstad Innsbruck controleren. Naast drugsdelicten valt deze scène steeds opnieuw op door gewelddaige misdaden. Weliswaar vinden messentrekkerijen e.d. meestal binnen de scène plaats, maar midden januari zorgde een verkrachtingszaak voor krantenkoppen: Vier leden van de Marokkanenscène zouden een 17-jarig meisje urenlang hebben misbruikt. De verdachten werden door de politie opgespoord en bekennen deels schuld. Ze zitten in voorarrest.   “De FPÖ zal niet capituleren voor deze misstanden. En daarom roepen we zowel de autoriteiten in Oostenrijk als die in Marokko ertoe op om misdadigers naar hun land van herkomst terug te brengen”, verklaart de secretaris-generaal van de FPÖ, Herbert Kickl. Hij heeft ook kritiek op de devote houding van de Oostenrijkse ambassadeur tijdens zijn afspraak op het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken: “Heeft hij daar gewezen op de enorme problemen met Marokkaanse criminelen? Heeft hij het koninkrijk Marokko ertoe opgeroepen deze terug te nemen?”, vraagt Kickl.

Bron: http://www.unzensuriert.at/content/007829-Polizei-und-Presse-sprechen-laengst-von-Marokkaner-Szene

Nederlandse vertaling door http://ejbron.wordpress.com/2012/03/31/politie-en-pers-spreken-al-lang-van-marokkanenscene/

2 comments

  1. M’n respect voor Oostenrijk is plots de hoogte ingeschoten!!

Comments are closed.