‘Leve de vrijheid’, nieuw boek bij Uitgeverij Egmont

Deze week verscheen het derde boek van Jan Veulemans bij Uitgeverij Egmont: Leve de vrijheid. Het boek analyseert enkele maatschappelijke verschijnselen, zoals het al of niet verdwijnen van het communisme, de rechtmatige strijd van het feminisme, de vakantiezorgen, de vergaderzucht, de kankerbestrijding, de niet meer bestaande legerdienst, enzovoort.

Voor Jan Veulemans is het kijken naar de maatschappij een boeiende tijdsbesteding: “Je verbaast je en leert geleidelijk af je te verbazen. Je beleeft deernis en stelt vast dat je zelf deel uitmaakt van het maatschappelijk kluwen. Je zoekt naar verbetering van de samenleving en herinnert je dat verandering niet steeds verbetering is. Je kent de oerwaarheid dat de geschiedenis zich herhaalt, maar wij trekken daar geen heilzame besluiten uit.”

De auteur studeerde Rechten en Sociale Wetenschappen en werkte in de nijverheid en als docent in twee instituten. Hij publiceerde op literair gebied reeds een dertigtal werken: poëzie, romans, novellen en essays. Talrijke onderscheidingen werden zijn deel, onder meer tweemaal de prijs van de Vlaamse Poëziedagen en tweemaal de poëzieprijs van de Kempische Cultuurdagen. In 2007 werd hem door de Provincie Antwerpen de literatuurprijs voor zijn gezamenlijk werk toegekend. Hetzelfde jaar ontving hij ook de Nestor-prijs en in 2008 werd hij door de stad Turnhout tot ereburger gekroond.

Zijn jongste werken zijn vooral essays: Leven met de islam en Zo dacht ik, over de dingen dezer dagen (Uitgeverij Egmont). Ook in Leve de vrijheid verkent hij weer een aantal maatschappelijke verschijnselen, afgewisseld met een paar pittige beschouwingen. De lezer(es) kan het met zijn beschouwingen eens zijn of ze betwisten. Ook voor hen geldt: leve de vrijheid!

Het boek telt 112 pagina’s en kost 10 euro + 1,83 euro verzendingskosten. Bestellen kan via bestellen@uitgeverijegmont.be of www.uitgeverijegmont.be.