Actie in Gent tegen bezoek Di Rupo

Deze namiddag verzamelden een honderdtal Vlaamsnationalisten van KVHV Gent, NSV! Gent, Voorpost en het Vlaams Belang in Gent om premier Elio Di Rupo ‘welkom’ te heten. Die had aangekondigd dat hij enkele Gentse bedrijven en bezienswaardigheden ging bezoeken. Nadat Di Rupo het schema volledig had laten veranderen, konden de militanten uiteindelijk toch om 16 uur hun actie voeren. De politie liet begaan, maar sloot de militanten in door de straat langs twee kanten af te sluiten. Di Rupo maakte rechtsomkeert en ging het Stadsmuseum STAM langs een andere ingang binnen. Actie deels geslaagd dus.

De militanten hebben wel 3 uur de koude moeten trotseren vooraleer hun actie te kunnen aanvatten. Dat belette niet dat de sfeer er goed in zat. De politie beloofde meteen dat er geen arrestaties zouden volgen, maar het resultaat was wel dat de militanten niet weg konden. Enkele Vlaamse strijdliederen werden gezongen, Luc Vermeulen hield een korte rede met de boodschap dat deze actie slechts een voorsmaakje was van wat later nog zou volgen en de militanten mochten uiteindelijk na lang wachten toch huiswaarts keren.

Bekijk hieronder het fotoverslag.

2 comments

Comments are closed.