Verslag wandeling 40 jaar TAK

Een mooie zaterdagmiddag, een prachtig moment om de wandelschoenen aan te trekken en richting Linkebeek te vertrekken. Ter ere van zijn 40ste verjaardag organiseerde het Taal Aktie Komitee een wandeling door groen en Vlaams Linkebeek, u allen wel bekend als gemeente in de Vlaamse rand, het taalfront van Vlaanderen. Dankzij het goede weer kon TAK rekenen op een mooie opkomst van een 200tal TAKtivisten en sympathisanten.

De tocht van een achttal kilometer werd zoals eerder al gezegd georganiseerd ter viering van het 40-jarig bestaan van TAK, dat destijds begon met een mars van een dertigtal kilometer van Gent naar d’Hoppe. Woordvoerder Roel De Leener verklaarde dat met deze tocht de cirkel in feite rond is, ware het niet dat in dit land alles vierkant draait, waardoor we er maar een rondje bij moeten doen. Het mooie weer en het goede gezelschap stonden garant voor een fijne wandeling, al viel die niet bij iedereen in de smaak.

Naar goede gewoonte werkten onze leeuwenvlaggen en TAK-t-shirts als een rode lap op een verzuurde franstalige stier. Ook deze keer kreeg TAK en zijn sympathisanten de bekende lading (“sale Flamand”, “Flandren barst” e.d.) over zich heen van onze imperialistische vriendjes. Gelukkig konden we ook rekenen op de sympathie van de Nederlandstalige inwoners van Linkebeek, die na al die jaren echter nog altijd in een Franstalige olievlek wonen.

Maar zolang het Nederlands in de Rand onder druk staat, staan TAK en zijn sympathisanten op de barricaden, tot Vlaanderen eindelijk vrij is.

Verslag door Sunlight KVHV.