Aanstaande donderdag wordt er actie gevoerd in Antwerpen onder de noemer: ‘Tegen EU-imperialisme, geen interventie in Syrië!’ Rechts Actueel zocht de organisatoren op en stelde hen enkele vragen. Lees hieronder het vraaggesprek. De actie zal plaatsvinden om 20 uur aan het Antwerpse Koningin Astridplein.

Waarom deze actie omtrent Syrië?

De actie gaat niet enkel over Syrië, maar over alle slachtoffers van nutteloze militaire interventies door de Europese Unie, de Verenigde Staten van Amerika en/of hun gemeenschappelijk vehikel de NAVO. Syrië is spijtig genoeg het meest actuele voorbeeld hiervan, maar het gaat evengoed over de miljoenen doden in Servië, Irak, Libië, enz. ongeacht hun religie of afkomst. Aangezien deze momenteel ook al de trommel aan het roeren zijn voor een oorlog met Iran, zeggen wij resoluut NEEN tegen deze  imperialistische oorlogszucht. Geen enkele van deze interventies heeft een goed gevolg gehad, laat staan een internationaal mandaat. Het destabiliseert, het opent de poorten voor terrorisme in hun land en voor immigratie in onze Europese landen.

Van wie gaat deze actie uit?

Wij zijn een groepje anti-imperialisten dat nu en dan samenwerkt maar geen politieke lijn heeft, wij slaan de handen in elkaar omdat wij vinden dat iedereen het Westers interventionisme beu is en dat iedereen daarom ook de stem moet verheffen. Van politieke recuperatie kan hier dan ook geen sprake zijn, wij roepen iedereen op deel te nemen aan de actie en wij aanvaarden iedereen die daar gevolg aan geeft in de naam van een hoger doel.

Wij willen aantonen dat de publieke opinie niet is wat de media ervan maakt, niemand wil andere landen bombarderen en niemand wil gebombardeerd worden. Dat lijkt ons trouwens een van de lessen uit Wereldoorlog II, of niet soms? Een waarheid die spijtig genoeg twee maten en gewichten kent wanneer er belangen zijn voor de lobby’s van het grote geld zoals in Qatar, de VSA en andere antidemocratische staten.

Waarom plots die aandacht voor Syrië?

Syrië wordt reeds meer dan een jaar onder vuur genomen door de salafistisch-zionistische internationale krachten, dus zo plotseling is het allemaal niet. Vraag u eerder af waarom er internationaal nu pas aandacht voor komt. Pas na het NAVO-‘mandaat’ in Libië is men er aandacht aan beginnen schenken, het lijkt dus wel alsof er een soort lijstje wordt afgegaan.

Het is wel waar dat de Vlamingen sneller in actie mogen schieten, dit zal nog jaren een terugkomend thema zijn, dus moet er hier ook werk worden gemaakt van een genre Stop the War Coalition. Wij zijn dan ook meer dan gemotiveerd om deze schade in te halen door protest te faciliteren en aan te tonen dat er ook bij ons geen plaats is voor de westerse oorlogstaal!

Is dit een ‘pro-islam’actie?

Syrië is tegenwoordig meer seculier dan Turkije (een NAVO-lid overigens) en Servië was nu ook niet bepaald een moslimland. Religie speelt in deze helemaal geen rol. Het enige wat voor ons wel van tel is, de nationale soevereiniteit van alle landen ter wereld dient gerespecteerd te worden. Niet alleen is dat de enige garantie voor nationale stabiliteit, het is ook een stok tussen de deur voor terrorisme en immigratie.

Het wordt tijd dat het Westen volwassen wordt en haar oude koloniale mentaliteit loslaat, de wereld is niet van haar. Daarom zeggen wij NEEN tegen de oorlog!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “Actie tegen ‘EU-imperialisme’, donderdag in Antwerpen”

  1. Nog eentje: http://rt.com/programs/documentary/fallujah-lost-generation-battle/

   Zal binnenkort ook wel op youtube te zien zijn.

   1. De reportage lijkt te gaan over een ondergeschikt aspect van de oorlog in Irak, namelijk het mogelijke gebruik van schadelijke wapens. Dat is een heel aparte discussie; mogen we de Arabieren dan ook even de duizenden kankers in New York aanwrijven ten gevolge van het neerleggen van de Twin Towers? Je mist de hoofdzaak: dat het Amerikaanse leger op verzoek van de Iraakse interimregering naar Fallujah trok om daar fundamentalistische moslimmilities, aangevuld met terroristen uit de hele regio, te verpletteren. Na zowat elke oorlog is het nodig dat de nieuwe regering optreedt tegen irreguliere milities die geen zin hebben om na de wapenstilstand hun wapens in te leveren, anders krijg je ‘failed states’ zoals Somalië. Fallujah is nu wel het slechtste voorbeeld dat je kon kiezen, het is wellicht de meest terechte operatie van de hele oorlog in Irak geweest.

 1. Yep, we moeten als nationalisten de VS volgen tot de dood ! :-)

 2. Oh, dat doen ze zichzelf aan? Dat is neerbuigend, kwetsend en walgelijk, vooral die “he-le-maal”. De Vietnamezen, Afrikanen en Koreanen hebben zich het dan ook “he-le-maal” zelf aangedaan?

  In Irak alleen al zijn er +70.000 militaire doden en volgens verschillende schattingen +1 miljoen burgerdoden: pogroms, ziektes, sektair geweld, vluchtelingenkampen, gebrek aan veilig voedsel en water, misdaad etc. moet je wel meetellen, daar ze een rechtstreeks gevolg zijn van de destabilisering.

  Hetzelfde kan gezegd worden van Afghanistan etc.

 3. ‘Miljoenen doden in Servië, Irak, Libië, enz.’ ? Last van dossierkennis hebben ze daar toch blijkbaar niet. Of gewoon een slechte anti-Amerikaanse rekenmachine, die alle cijfers X100 of X10 doet… Wie kan aantonen dat het Westen de voorbije 10 jaar in al die landen, plus Afghanistan, boven het eerste miljoen is geraakt is een knappe jongen. En nee, het uitmoorden van sjiieten door soennieten en andersom telt niet mee; dat doen ze he-le-maal zelf…

  1. De destabilisering van die landen heeft tot jaren aan pogroms, terminale ziektes, verborgen burgeroorlogen, import en groei van terrorisme, gebrek aan ziekenhuizen, gebrek aan veilig voedsel en water, vluchtelingenkampen etc. geleden die niet meegeteld worden in de officiële slachtoffers.

   In Irak alleen al zijn er +70.000 soldaten overleden en zitten sommige schattingen aan +1 miljoen burgerdoden. Zal ik doorgaan? Ik kom heel snel aan een paar miljoen.

   Oh, maar dat doen ze zichzelf aan? Dat is neerbuigend, kwetsend en walgelijk, vooral die “he-le-maal”. De Vietnamezen, Afrikanen en Koreanen hebben zich het dan ook “he-le-maal” zelf aangedaan? Een beetje minder arrogantie, alstublieft.

   1. Eerste paragraaf: politiek-correct links gelul. Als de Amerikanen Irak binnenvallen zijn zij verantwoordelijk voor de militairen en burgers die tijdens de oorlogshandelingen vallen, akkoord. Als zij daarna de macht overdragen aan een Iraakse regering, maar de inwoners kiezen ervoor elkaar te gaan afslachten, dan is dat NIET meer de verantwoordelijkheid van de Amerikanen. Ja, de VS waren naïef te denken dat daar een vrolijke democratie zou onstaan, maar nee, zij zijn niet verantwoordelijk voor de lokale achterlijkheid.
    Geef trouwens eens één geloofwaardige schatting van één geloofwaardige instelling die voor Irak aan +1miljoen burgerdoden komt? Dat is gewoon belachelijk, domme propaganda van links en extreem-links. Korea? De VS zijn daar een communistische invasie gaan tegenhouden, tot grote tevredenheid van miljoenen Zuid-Koreanen die nu in vrijheid leven, in tegenstelling tot de Noord-Koreanen die van honger sterven door het communisme.
    Ik hoor trouwens dat U tegenwoordig VBJ mee bestuurt? Is dit een nieuw standpunt van VBJ: dat de anticommunistische vrijheidsoorlog in Korea, waarin ook Vlaamse soldaten stierven, een voorbeeld was van boze Westerse agressie? Het wordt met de dag gekker bij het VB blijkbaar.

    1. Wat is dat in vredesnaam voor non sequitur? Als ik jou naakt in een woestijn drop, een emmer schorpioenen over je uitgooi en vervolgens weg vlieg, dan is wat er daarna met je gebeurt ook je eigen schuld? En zo te horen ben jij (kom eens met je volledige naam als je mij dingen gaat ophangen, kan ik ook lekker kinderachtig spelen) geen militair en is oorlog een spelletje. Daar ga ik niet eens meer op in, die aantijgingen van links en extreem-links zijn ook al even onnozel. Ik denk dat VB en VBJ toch wel het beste voor heeft met de internationale veiligheid en de Belgische militairen in Afghanistan, er zijn aan onze kant nog geen doden gevallen en dat willen wij ook zo houden, neem ik aan.

     Oh, en alsjeblieft: http://www.zcommunications.org/more-than-1-000-000-iraqis-murdered-since-2003-invasion-by-orb

     Respectabel genoeg en geen ‘extreem-links’, dus ga nu niet in zeven haasten googlen naar een kritiek op die studie voor een welles-nietes spelletje.

     1. Inderdaad. Groot gelijk.

Trending

%d