“Verdomme, het was geen nazi”

Mohammed Mera, de terrorist uit Toulouse, is na een belegering van 31 uur gedood bij een bestorming van de politie. Ondertussen is de progressieve waanzin reeds begonnen. Nicolas Chapuis, journalist bij le Nouvel Observateur laat via zijn twitter-account weten dat hij het spijtig vindt dat het geen nazi is.  Christian Etelin, advocaat van Merah bij meerdere zaken m.b.t. diefstal met geweld, ziet Mera dan weer als een slachtoffer.

Allereerst Nicolas Chapuis. Zijn twitter-bericht werd ondertussen reeds door hem verwijderd, maar hij kon niet voorkomen dat er een screenshot werd genomen (klikken voor het volledige formaat). Mensen die hem daarop aanspraken en zeiden dat dat een walgelijke conclusie was, zijn in zijn ogen dan ook duidelijk leden van de “faschosphère”. Het was voor hem dan ook een mooie dag.

Links was dan ook al helemaal klaar om hier een nazi-terreur aan te kondigen en het optimaal uit te melken voor de Franse verkiezingen. Kijken we maar naar Hollande die zich Mitterand acht en constant voor de camera’s verschijnt als ware de verantwoordelijke van de ganse operatie. Samen met hem ook een resem PS’ers waaronder Manuel Valls die tijdens een religieuze dienst in een synagoge naar aanleiding van de moorden besloot om te tweeten. Sarkozy, en met hem heel de gevestigde orde in Frankrijk, meldde ondertussen al dat de daden van Mohammed Meram niet in lijn liggen met de leer van de islam.

Vervolgens is er nog Christian Etelin die een interview gaf aan 20minutes.fr. Hij kende reeds een geruime tijd Mohammed Mera aangezien hij de man als advocaat bijstond. Sinds Mohammed Mera 17-18 jaar oud was om exact te zijn. Om Etelein zijn eigen woorden te gebruiken, verdedigde hij Mera in “klassieke zaken voor minderjarigen die in de stad leven“. Klassieke zaken zoals diefstallen met geweld en vandalisme. De laatste veroordeling dateerde van 24 februari 2012, maar Etelin had toen wel een positieve evolutie gezien. Mera had maturiteit gekregen, was zeer vriendelijk en beleefd en kwam ronduit charmant over. Ook was het Etelin niet opgevallen dat Mera een probleem met Frankrijk had, hij was immers volledig ondergedompeld in de Franse cultuur. Conclusie van Etelin? Mera moet wel een dubbele persoonlijkheid hebben gehad. Niet spreekwoordelijk bedoeld, maar als medische evaluatie.

 Tsja…

2 comments

  1. walgelijk tendentieus stukje om je politieke gram te halen. discusting!

  2. Jammer dat Stalin en Lenin geen nazis waren anders konden onze socialistische vrienden spreken over 18miljoen slachtoffers in tegenstelling tot de 6 waarnaar ze nu nog steeds verwijzen. Gelukkig waren dat ook alletwee brave, charmante jongens die ook een bepaalde maturiteit hadden …

Comments are closed.