Wat zijn die topmanagers toch sukkeltjes

Wie gisteren naar het VRT-nieuws keek kon nog eens opkijken van de wereldvreemdheid van onze nationale politiekers. Het ging over de hoge lonen van topmanagers in overheidsbedrijven. Belgacombaas Didier Bellens verdiende in 2011 € 2,6 miljoen netto, waarvan € 900.000 vast en de rest variabel. Bellens is als PS-vertrouweling sinds 2003 gedelegeerd bestuurder van het overheidsbedrijf Belgacom en normaal gezien blijft hij in dienst tot 2015.

Stel dat hij gemiddeld zo een € 2 miljoen netto per jaar verdient en dit dus 12 jaar lang, dan zou hij binnen enkele jaartjes in totaal een € 24 miljoen verdiend hebben, of ongeveer 960.000.000 (960 miljoen) oude Belgische sollen!

Onder de ondervraagde politici ook Open-VLD-voorzitter Alexander De Croo, die uiteraard ook tegen het te hoge loon van Bellens is. En wat zegt De Croo? Ja, dat loon kan wel wat naar beneden, bij een eventueel ontslag is er ook nog een forse ontslagvergoeding (van € 2,7 miljoen n.v.d.a) om te overbruggen.

Ja, het zijn toch zo’n sukkeltjes die managers, nietwaar?

5 comments

  1. Laat die weddes bepalen door gewone werkmensen, maar neen politieke vriendjes zullen altijd zulke postjes krijgen. en ontslag vergoeding wa is dat, je krijgt je ontslag als je nie goe werkt waarom moeten ze dan een ontslag vergoeding krijgen????????Mensen zeg uw abonnement van Belgacom op en ga naar de concurentie, eens kijken als da kieken van een PS vriendje nog zulke wedde zal hebben. Schaam jullie klootpolitiekers dat je zulke lonen toestaat aan niksnutten die eigenlijk geen kloten doen,behalve gaan eten en zuipen. Want het werk doet het werkvolk.

Comments are closed.