“Ik droom van een visionaire staatsman die één mandaat echt durft te regeren. – We moeten naar een transnationale regering, die direct kan beslissen over de euro en over economische maatregelen, in samenspraak met het Europees parlement. – Turkije uit de Europese Unie houden, was kortzichtig. Met de Turkse premier Erdogan had Europa een perfecte gesprekspartner gehad met het Midden-Oosten. – Pervers noem ik David Beckham, die op grote affiches in het straatbeeld poseert, met alleen een slipje aan. En daar dan miljoenen voor opstrijkt.” Guy Mortier – 17 maart 2012 in De Standaard

Enkele bedenkingen:

  • Er zijn een aantal ‘visionaire staatsmannen’ geweest in de recente geschiedenis van Europa die een transnationale politiek voerden. Hitler, Stalin, Napoleon om er maar enkele te noemen. Is het dat wat hij bedoelt?
  • Eerlijk is eerlijk: premier Erdogan van Turkije is inderdaad een visionaire staatsman die bewust een transnationale politiek voert en dit op een wijze waar zowat de hele Europese politieke kaste van kan leren. Maar dit betekent niet dat Turkije daarom een plaats binnen Europese unie verdient.
  • Zijn opmerking over Beckhman snijdt ergens wel hout maar hij vergeet één ding: Beckham verdient inderdaad geld binnen een kapitalistische maatschappij, het is aan de ‘consument’ om te bepalen of ze die slipjes al dan niet kopen. Mortier leeft van de subsidies en schoffeert gemakshalve het publiek en sort duurbetaalde quotes uit over diegenen die via hun belastinggeld zijn onzin betalen, zonder daarvoor de keuze te hebben. Hoeveel miljoenen heeft cultuurpaus Mortier zo gedurende zijn hele carriere al bij elkaar gegraaid uit allerhande subsidiepotten?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Quote van de week”

  1. Vercraeye P.F.

    Van een VISIONAIRE Guy Mortier kun je wel zo iets verwachten, geen aandacht aan schenken want het zijn toch maar woorden en na enkele dagen vergaan in de realiteit.

Trending

%d bloggers liken dit: