Marc Spruyt woordvoerder van ABVV

De rode monopolievakbond ABVV, samen met de SP.a deel van de ‘socialistische gemeenschappelijke actie’, heeft een nieuwe woordvoerder: Marc Spruyt.  Dat is geen verrassing:  toen Spruyt de wereld nog wijsmaakte dat hij een ‘onafhankelijk’ publicist over het toenmalige Vlaams Blok was werd hij al betaald door een mantelorganisatie van het ABVV, Linx+. 

De nu zowat 40-jarige Spruyt begon zijn extreem-linkse carrière aan de Universiteit Antwerpen.  Hij richtte er de ‘Studenten tegen Racisme’ op met een duidelijk antidemocatisch ideeëngoed: ‘geen spreekrecht voor rechts’.  Met STER probeerde hij de vrije meningsuiting van het Antwerpse NSV te verhinderen, maar dat  bekwam hem slecht: de NSV was niet van plan Nederlandse toestanden toe te laten en kon de vrije meningsuiting vrijwaren.

Spruyt dook enkele jaren later op met het verhaal dat hij ‘onafhankelijk publicist’ en zelfs ‘journalist’ was over het toenmalige Vlaams Blok.  Zijn extreem-linkse achtergrond verzweeg hij, en als auteur van boeken tegen het toenmalige Vlaams Blok was hij een graaggeziene gast in kranten en radio- en TV-programma’s.  Hij mocht ook geregeld schrijven voor rioolblad De Morgen, en werkte tegelijk met extreem-linkse activisten aan de website ‘Blokwatch’.  Zijn vrienden bij Blokwatch runden op datzelfde ogenblik websites van de gewelddadige Antifa-krakers in Duitsland, waarop fier foto’s werden getoond van bv. het in elkaar slaan van andersdenkenden en het vernielen van politievoertuigen.

Zo rond 2005 viel hij grondig door de mand:  op internet begon steeds nadrukkelijker het gegeven te circuleren dat Spruyt hoegenaamd geen ‘onafhankelijk expert’ was maar op de loonlijst stond van de VZW Linx+.  Dat is een socialistische VZW die de ‘culturele’ activiteiten van het ABVV en soms ook de SP.a organiseeert.  ‘Culturele’ VZW’s zijn in Vlaanderen een favoriete subsidie-uier voor groenen, socialisten en PVDA-communisten.

Zodra dat bekend werd was Spruyt blijkbaar verplicht zijn openlijke anti-VB-activiteiten stop te zetten, want er werd nog weinig over vernomen.  Maar nu duikt hij dus weer openlijk op bij het ABVV.  Van extreem-linkse antidemocraat over bedrog als ‘onafhankelijk publicist’ tot woordvoerder van het ABVV: wij wensen Spruyt van harte te feliciteren met zijn indrukwekkende carrière binnen de georganiseerde rode misdaadfamilie!

One comment

  1. Dit artikel is alweer een toonbeeld van leugens en halve waarheden. Huiswerk slecht gemaakt jongens. Maar ik had niet anders verwacht van een leugensite als deze.

    NVDR: Nogal zwak als repliek hé. Geef eens feiten? Sinds welke dag werkt u voor Linx+/ABVV? En hoelang daarna hebt u zich nog uitgegeven voor ‘onafhankelijk publicist’ en ‘journalist’? ‘Leugens en halve waarheden’, die termen zijn hier zeker van toepassing – op U. Merk trouwens op dat op deze site de reactiemodule open staat voor iedereen en dat zowat alles hier gepubliceerd wordt, terwijl de reactiemodules van linkse leugensites als Blokwatch en AFF al snel met een drogreden (‘ze spelen vals, mijnheer’) volledig dicht gingen… Wij hebben dus geen schrik om te verdedigen wat wij publiceren, Blokwatch en AFF kunnen blijkbaar niet om met kritiek op hun leugens.

Comments are closed.