(2008) Extremisten vallen tentoonstelling over joden in Derde Rijk aan, roepen op tot pogroms

De beelden zijn al wat ouder (2008), maar het is wel degelijk nodig om ze nog eens te tonen. Bij studentenprotest voor meer onderwijsuitgaven bestormden honderden extremisten de Humboldt-universiteit. Rode vlaggen met witte cirkels met daarin hun symbool op kop, gekleed in zwarte leren gevechtstenue op kop bestormen zij daarna een debat dat zij met geweld stopzetten. Dit nadat zij eerst een tentoonstelling passeren, opgezet door studenten, dat handelde over joodse bedrijfsleiders en hun vele moeilijkheden in het Derde Rijk. Zij vernietigen deze tentoonstelling door de informatieborden te vertrappelen en in stukken te scheuren. Op spandoeken en borden daarna roept men heel de tijd op tot een guerillia-oorlog. Naam van de extremisten: de Berlijnse Anti-Fascistische Actie.

Laat de beelden boekdelen spreken:

In eerdere communiques van dit soort groepen werd ook opgeroepen om een stemming te houden over pogroms op managers en bedrijfsleiders.

3 comments

  1. Vergis ik mij of hebben die tentoonstelling en dat debat niets met elkaar te maken ? Mijn duits is nogal roestig. Antifa krijgt hier overigens veel steun van de studenten daar ?

  2. Een mooie illustratie van ongewassen, werkloze en gewelddadige pseudo-revolutionairen die in hun strijd tegen ingebeelde nazi’s zelf antidemocratische methoden gebruiken.

Comments are closed.