[NSV!] Ook betoging NSV! morgen in Leuven afgelast… Staten Generaal van KVHV vindt wél plaats en past een herdenkingsmoment in het programma

De Nationalistische StudentenVereniging gelast haar betoging van morgenavond door Leuven af uit medeleven met de slachtoffers van het dramatische busongeval. Het nationaal bestuur van de NSV! besliste zonet om haar betoging ‘Pro-Europa, Anti-EU’ in de studentenstad Leuven af te blazen. Een stad in rouw is geen geschikte plaats om te betogen.

Een politieke manifestatie amper een dag na het dramatische busongeluk in Zwitserland, waarbij 28 mensen het leven lieten, zou zeer ongepast zijn. Het is onze overtuiging dat er nu vooral nood is ingetogen medeleven. We roepen ook de anti-NSVbetoging op om hun actie af te blazen uit respect en medeleven met de slachtoffers.

Via dit persbericht drukt de NSV! dan ook zijn oprechte deelneming uit aan de familieleden en de slachtoffers.

Namens de NSV!,
Nils Van Roy
Senior Seniorum

De Staten Generaal van het KVHV zal wél plaatsvinden en zal een klein moment van bezinning inlassen om de slachtoffers en nabestaanden te gedenken. Meer info over deze Staten Generaal in Antwerpen vind je via deze verwijzing. Tot dan!

One comment

  1. Een begrijpelijke beslissing, maar betekent dit dat de NSV betoging dit jaar niet zal plaatshebben,
    of wordt ze gewoon verzet naar een latere datum?

    NVDR.: Naar wat wij vernomen hebben zou ze verschoven worden naar april. Zoals steeds zullen we hier zo snel mogelijk meer informatie over geven.

Comments are closed.