Op donderdag 15 maart organiseert het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) haar Staten Generaal onder de titel “Waarheen met Vlaanderen?”. Deze manifestatie bestaat uit een herdenkingsfakkeltocht die start om 19.00 aan de Groenplaats te Antwerpen met daarop volgend een academische zitting om 20.00 in de gebouwen van de Universiteit Antwerpen. Op de academische zitting zullen drie sprekers drie gebieden belichten die voor de Vlaamse beweging, en bij uitbreiding voor heel Vlaanderen, essentieel zijn in de toekomst.

KVHV ziet zich genoodzaakt tot het organiseren van deze academische zitting vanwege de laksheid in de politiek en media om ten gronde over de Vlaamse onafhankelijkheid te (durven) spreken. Buiten wat institutioneel gesleutel aan het huidige model blijft een doelgericht project bij de Vlaamse politici uit. Dit in grote tegenstelling tot de Franstalige politici die over de partijgrenzen heen, als één blok, werken en schaven aan hun plan B. Een plan waarvan het verslag per ongeluk (?) in de media gelekt wordt.

KVHV staat echter ook kritisch ten opzichte van de veelgehoorde mythes en drogredenen voor de Vlaamse onafhankelijkheid. De onafhankelijkheid van Vlaanderen mag niet enkel gestoeld zijn op een sentimenteel gevoel, maar dient gebaseerd te zijn op correcte democratische motieven. Een onafhankelijk Vlaanderen zal immers niet alleen op de wereld staan, maar ingebed zijn in de Europese Unie en, bij uitbreiding, binnen de hele internationale gemeenschap.

De keuze van de drie sprekers is daarom niet vrijblijvend. Geert Jennes (VIVES) bekeek in een recent gepubliceerd onderzoek de impact van politici op financiële geldstromen en zal het verassende resultaat toelichten. Prof. Dr. Dirk Rochtus (Lessius) zal het internationale beleid van het autonome Vlaanderen analyseren. Tot slot bespreekt Peter De Roover (VVB) de democratische kern van het Vlaamse onafhankelijkheidsstreven.

KVHV hoopt zo een inhoudelijk nuttige bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat, een debat dat zich naar ons aanvoelen teveel concentreert op ad-hoc maatregelen en te weinig een echt doel voor ogen heeft. Met België als het kon, maar Vlaamse onafhankelijkheid omdat het moet!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “[KVHV] Staten Generaal, aanstaande donderdag 15 maart in Antwerpen”

  1. […] in Antwerpen – fakkeltocht KVHV – 19.00 uur – Groenplaats. Klik hier voor meer info. Beoordeel dit: Share this:Vind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit bericht is […]

  2. […] en zal een klein moment van bezinning inlassen om de slachtoffers en nabestaanden te gedenken. Meer info over deze Staten Generaal in Antwerpen vind je via deze verwijzing. Tot dan! Beoordeel dit: Share this:Vind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit […]

  3. Zonde dat ze dat juist op de dag van de NSV! Betoging moeten doen…

Trending

%d